Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/6964368 www.bgdnes.bg

Млада певица покори Монблан

20-годишната певица Алекс Крумова успя да покори най-високия връх в Европа.

Изпълнителката се качи на Монблан, въпреки крехката си възраст. "Успяхме да достигнем на определена височина с огромен лифт, който побираше над стотина души. Беше много страшно, защото лифтът висеше над огромни пропасти и имах чувството, че ще откачи и ще пропаднем. На върха кислорът почти не ми стигаше. Но успях истински да се впечатля, че на близо 5000 м бяха успели да изградят стъклен под, върху който стъпих и отдолу се виждаше пропастта", разказа пред "България Днес" Крумова.

По време на прехода в Алпите, на който е заедно с родителите си, Алекс се вдъхновява да напише песен за женското насилие. "Едва дишах на толкова високо място. И изведнъж, не зная точно как се случи, музиката и идеята на текста сами изплуваха в главата ми. Припявах си през цялото време, докато слизахме. Когато се прибрах в България, заедно с композитора и текстописката на песента "Сянка" оформихме проекта докрай. Сигурно на много от хората ще им се стори странно, дори налудничаво, но това е самата истина", призна младата изпълнителка.

Реклама

Младата певица е с приключенски дух и вече е успяла да изпълни няколко големи цели в живота си - прегръщала е жив тигър, учи психология и копнее да се занимава с деца. Междувременно намира време да научи пет езика, да ходи на уроци по пиано, да пее и въпреки че има възможността да учи в едни от най-престижните университети в чужбина, Алекс изибра да остане и да се развива в България.

Чрез изключително силния текст, вплетен в толкова въздействащо видео, новият й проект иска да покаже на малтретираните физически и психически жени, че нещата не бива да остават неизказани и в сянка:

"Сянка, моята сянка в тебе стопи се.

Сякаш в студено море всичко разби се.

Искам, искам ужасно да се измъкна

Искам, искам ужасно и да остана".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама