Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6965079 www.bgdnes.bg

Радо Шишарката води 60 деца на море

Около 60 деца ще отидат безплатно на море таза година с щедрата подкрепа на ретро легендата Радо Шишарката.

За пета поредна година изпълнителят и съпругата му Силвия дават шанс на малчугани да почиват на родното Черноморие. "От 1 септември децата ще отидат в Созопол. Сред тях има момчета от футболни отбори, както и деца сирачета. 

Реклама

Осигурили сме им дюшеци, плавници и шнорхели, които ще им раздадем, а след това остават за тях като подаръци", сподели пред "България Днес" Шишарката.

Съпругата му Силвия е председател на фондацията им "Хора за хората", чрез която за пета поредна година дава възможност на деца в неравностойно положение да отидат на море. "През зимата изпратихме деца и в Боровец, за да могат и там да си починат и да се позабавляват. Отделно заредихме няколко социални дома в столицата с продукти от първа необходимост - сол, захар, олио и брашно. Преди време закупихме и 40 таблета, които раздадохме на сирачета, за да могат и те да се порадват на хубав подарък. Със съпругата ми опитваме да помагаме, защото често държавата забравя тези деца. Всички виждат какво се случва и затова създадохме фондацията", добави изпълнителят, чието истинско име е Радослав Петров. Той призна, че за пътуванията и даренията използва изцяло лични средства.

Преди години Шишарката организира екскурзия за 20 деца в Трявна, като целта беше малчуганите да обиколят музеите във възрожденското градче и да се запознаят с българската история.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама