Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/6968258 www.bgdnes.bg

За 500 000 лева се пазари Делио Роси

Неустойка в размер на 500 000 лева държи желязно треньора на футболния "Левски" на стадион "Георги Аспарухов", проучи "България Днес". Темата стана отново актуална, след като отборът, воден от италианеца, се орезили за пореден път, отпадайки още в първия кръг на квалификациите за Лига Европа от лихтенщайнския "Вадуц".

"Сините" преживяха резил преди седмица, когато загубиха като гост с 0:1, без дори да успеят да създадат положение пред вратата на носителя на купата на малката държава. Онази вечер "сините" победиха с 3:2 в София, но "Вадуц" имат два гола на чужд терен, което ги класира по-напред.

Реклама

Привържениците на "Левски" поискаха чистка на "Герена" още преди мачът да е свършил. Всичко започна в 75-ата минута, когато при резултат 2:2 Серджиу Буш изпусна дузпа. Пропускът нажежи до краен предел обстановката и запалянковците, изнервени от трагичната игра на тима до този момент и допуснатите два вратарски гола, започнаха да скандират "Оставка, оставка!".

Феновете изляха своя гняв и срещу сменените играчи Антъни Белмонт и Сержиу Буш, които бяха изпратени с бурни освирквания. След края на срещата десетки седалки бяха изкъртени и запратени към терена, като адресати бяха футболистите, носещи фланелки с образа на Гунди.

Самият Делио Роси отказва да подаде оставката си с оправданието, че не иска да се предава, а да продължи да работи. Носителят на купата на Италия с отбора на "Лацио" призна скандално след резила, че други хора му налагат футболисти.

"Не съм спортен директор. Аз съм треньор. Ако ми кажат, че трябва да съм спортен директор, тогава моята функция ще бъде променена. Ако ми поискат мнението за даден футболист, ще си го дам. Но ние правим някакъв процес в момента. Имам отлични отношения с президента. Не трябва да забравяме, че той е президент, а аз - треньор", заяви Роси, който отговори по следния начин дали има предвидена неустойка в договора, която не позволява на "сините" да го уволнят. "Трябва да си прегледам договора по-добре. Не знам там да има някаква неустойка."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама