Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6970453 www.bgdnes.bg

Сатанисти съживяват вампир край Дунав

Тълпа сатанисти от цял свят съживяват с ритуали вампир от гробище в затънтено сръбско село.

Поклонниците на Луцифер са привлечени като мухи на мед към стария гробищен парк в Кисилево, на брега на Дунав. Причина за интереса им е стара легенда, че в селището е живял и погребан истински вампир. Според мита името му е Петар Благоевич. Той умира от загадъчна болест през 1725 г. Десет седмици след това девет човека от Кисилево са тръшнати от същото заболяване. На смъртното си легло те казват на своите близки, че покойният Благоевич е дошъл при тях в съня им и е смукал кръвчицата им.

Преданието вирее успешно в Кисилево и околните села в продължение на векове. Жителите допускат специалисти да отворят гроба му едва през 2013 г. Участниците в акцията твърдят, че останките на вампира не са се разложили и по тялото му е поникнала нова кожа. Въпреки че това не е потвърдено от нито една сериозна лаборатория, към гроба веднага се насочват огромно количество психари. До декември 2017 г. на мястото са извършени поне 25 сатанински ритуала, повечето от тях - от чужденци.

Сектантите не спират до там, а създават и компютърна игра, базирана на легендата за Боянович. Тя е разработена от германска компания.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама