Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/6973287 www.bgdnes.bg

Демирева е готова за 2-та метра

"2,03 м със сигурност са преодолими. Знам, че мога да скоча и повече от тях", надъхва се сребърната олимпийска медалистка в скока на височина от Рио де Жанейро 2016 Мирела Демирева.

Спортист №1 на България за същата година спечели балканската титла пред родна публика с резултат от 1,95 метра. Пред ентусиазираната публика в Стара Загора българката прави опити и на 2,03 метра. Демирева има 2,00 м през сезона и само преди седмица спечели първата си Диамантена лига в Рабат, побеждавайки световната шампионка в зала и на открито Мария Ласицкене, която беше непобедена в 45 поредни състезания за последните три години.

Реклама

"Бях малко притеснена, защото имаше много хора, които бяха дошли да гледат и много ме аплодираха, имаше много малки деца, които викаха. Беше ми доста трудно да се съсредоточа, да се изолирам от шума. Не ми е лесно да скачам пред българска публика, но пък в момента се чувствам много заредена. Беше много готино. Мисля, че точно за височини над 2 м ми трябва хубаво настроение, добра енергия и мисля, че днес се получи много добре", коментира още Демирева.

"Смятам, че мога скоча над 2,03 м, въпрос на време е. Винаги скачам за първо място, независимо дали губя или печеля Диамантени лиги. Това за мен няма абсолютно никакво значение. Още от началото на сезона знаех какво искам и продължавам да го искам. Работим, дерзаем и знам, че ще дам всичко от себе си и ме интересува победата", каза още шампионката.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама