Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6988874 www.bgdnes.bg

Николай Колев-Босия:Бъбреците ми отказват

"Наддавам на килограми. Това означава, че бъбреците ми не работят. Пия по 1,5 литра вода на ден, а отделям по-малко от 100 грама. Това е очеизвадна индикация, че бъбреците ми не работят. В Правителствена болница никой не спомена за това", заяви пред "България Днес" след 47 дни на гладна стачка с немощен глас дисидентът Николай Колев-Босия.

Въпреки изключително влошеното си здравословно състояние Босият е категоричен, че няма да прекрати крайната форма на своя протест, докато не бъдат изпълнение двете му условия. А именно - оставка на транспортния министър Ивайло Московски заради корупция в издаването на шофьорски книжки и паралелно с това - разпускане на парламента.

Реклама

"Бях за два часа в Правителствена болница, а сега съм в собственото си креватче. В пълно съгласие съм със себе си и няма да променям нищо. Дали онези, които си мислят, че са отгоре, ще ме чуят, е абсолютно техен проблем. Мълчанието на властите и бягството им от решаването на проблемите в държавата ще се окаже тяхното скорошно гилотиниране", заявява Босия. Той е на мнение, че политиците са толкова глухи и слепи, че дори действията му, с които им показва това, не им повлияват.

"Не може една тълпа да решава проблемите на една държава. Там, където тълпата казва какво да стане, всичко е обречено", казва дисидентът. Колев споделя, че от парламентарната комисия, която бе създадена да се запознае със сигналите, постъпващи от него, са отказали да му дадат стенограма от второто си заседание.

"Може да я получа и посмъртно, но ще я взема", заключва Босия.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама