Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7001163 www.bgdnes.bg

Ива Пранджева: Габи ще скача още по-силно!

"Габи Петрова ще скача още по силно на финала. В мечтите ми я виждам как взема медал", обяви легендата в тройния скок Ива Пранджева след успешните квалификации на нейната наследничка в сектора. Спортист щ1 на България за 2015-а премина пресявките още след своя първи опит. Тя преодоля 14.05 м. Точно толкова беше квалификационната норма. Постижението е 12-о от всички участнички, но е достатъчно за утрешния финал, който започва в 21.07 ч. българско време.

"Браво на Габи - добави Ива Пранджева. - Много е важно, че преодоля квалификациите още от пъврия опит. Тя имаше здравословни проблеми през последните две години, но сега се чувства уверена. Имах възможност да я наблюдавам как тренира в Пловдив. Тя се е доказала като биткаджийка на големи състезания. Ще даде всичко от себе си."

Реклама

Другата наша представителка Александра Начева записа 13,39 м. С това световната шампионка за девойки до 20 г. завърши на 26-о място.

"Алекс имаше две страхотни представяния на световното и европейското за девойки - допълни Пранджева, която е първата треньорка на Начева. - В тях се израсходва психически и физически. Не може да има само топ резултати. Още повече, че това състезание първоначално не беше включено в нейната програма. Тя има още една голяма цел през сезона - младежката олимпиада в Буенос Айрес."

Денис Димитров остана последен в сериите на 200 м с 21,43 сек. Снощи се проведоха квалификацията на Мирела Демирева в скока на височина и финала в тласкането на гюле с участието на Радослава Мавродиева.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама