Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7001625 www.bgdnes.bg

"Лудогорец" атакува Лига Европа Мляко или аспирин

Босовете на босненския футболен клуб "Зрински" (Мостар) нехаят за мача на отбора срещу "Лудогорец" в квалификациите за Лига Европа, защото имат други европейски радости, пише изданието "Сараево Таймс".

Българският шампион посреща в първи мач от третия предварителен кръг на втория по значимост футболен турнир на Стария континент тази вечер от 20,00 ч. в Разград, а реваншът е след седмица.

Реклама

Президентът на клуба Давор Мартинович и част от спонсорите на "Зрински" въртят бизнес с мляко и млечни продукти. Точно вчера, в навечерието на мача срещу българския шампион правителството на Босна и Херцеговина подписа важен договор с Европейската комисия, касаещ именно износа на този вид стоки към страните от ЕС. Така проблемът колко пари ще влязат в касата на "Зрински" от участието му в турнирите остава на втори план, тъй като се очаква към сметките на шефовете да потекат в най-скоро време сериозни за местните стандарти суми, при това в евровалута. Това неминуемо ще се отрази и на бюджета на футболния тим, очакват в Босна.

В същото време не е тайна и бизнесът на братята Кирил и Георги Домусчиеви, част от който е фармацевтиката. "Лудогорец" разчита на постъпленията от производството и продажбата на лекарства както у нас, така и в Русия и Индия. В Западните Балкани също си купуват аспирин и им е известно, че част от лечебните им медикаменти идват от фирми на българските производители, поне според публикации в местни сайтове.

В Разград никой не е притеснен преди двубоя със "Зрински", макар да се оказа, че това е първият от мачовете за спасяването на сезона. "Лудогорец" отпадна безславно от унгарския "МОЛ Види" по пътя към групите на Шампионската лига и сега се надява да покаже доста по-добра игра и да достигне тези на Лига Европа. Все пак при преодоляване на тима от Мостар на "орлите" предстои и сблъсък с "Торпедо" (Кутайси) или "Кукеши" в плейофа за място в груповата фаза.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама