Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7003139 www.bgdnes.bg

Фенове събират пари, за да гонят Моуриньо

Фенове на "Манчестър Юнайтед" започнаха да събират пари за уволнението на мениджъра Жозе Моуриньо. Настроението в лагера на "червените дяволи" е повече от минорно преди началото на сезона в петък, а Специалния не спира да се оплаква от липсата на трансфери и да критикува играчите от настоящия състав. Запалянко на "Юнайтед" откри специална сметка за събиране на пари за неустойката на Моуриньо при уволнение. Според английските медии тя е на стойност 12 млн. паунда. Феновете на "Юнайтед" не за първи път искат да изгонят мениджър след ерата на сър Алекс Фъргюсън. Преди няколко години те събраха 840 лири, за да наемат самолет, който да кръжи над "Олд Трафорд" с банер "Дейвид Мойс, вън". Сега сумата е доста по-голяма, но кампанията срещу Моуриньо тепърва започва.

Днес "Юнайтед" открива сезона във Висшата лига с домакинство на "Лестър", а трансферният прозорец затвори снощи. "Трябва да се концентрирам върху футболистите, на които ще мога да разчитам в първите три мача - каза Моуриньо - След двубоя с "Тотнъм" ще има пауза за националните отбори и аз ще имам две седмици, в които ще мога да възстановя всички и да ги подготвя по-добре."

Същевременно бившият защитник на "червените дяволи" Рио Фърдинанд разкритикува Моуриньо за отношението му към младите футболисти. На турнето в САЩ португалецът заяви, че те не са част от неговия отбор и повечето от тях няма да помиришат терен. "Ако аз бях млад играч, това със сигурност нямаше да ми подейства добре", каза Фърдинанд.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама