Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7003917 www.bgdnes.bg

Бг гейове се взеха в Холандия

Симеон и Димитър си казаха "да", ще живеят в България

На първата гей сватба на българи в Холандия станаха свидетели колеги на Симеон Василев и Димитър Богданов. Двамата от година са заедно, но се решили на тази стъпка, след като страната ни не одобри Истанбулската конвенция.

"Още ми е нужно време да асимилирам решението на КС за Истанбулската конвенция, ратифицирана от вече цяла Европа. И за онези жени в съда, изменящи на биологичните си функции, дръзнали да бъдат съдийки. И за истерията, в която думата джендър се превърна в най-страшното, за да забравят всички с по една мозъчна клетка, че държава няма и тя е превзета, но джендърите ще ни я вземат", обясни Симеон.

Реклама

Целия минал уикенд той и приятелят му изкарали на амстердамския прайд и били много щастливи.

"Там дори не е имало дебат за тази конвенцията и хората гледат странно, когато се опитаме да им разкажем за страшилището джендър, което ще направи децата им от третия пол, докато спят. И единственото, което изпитвам, е дълбока тъга. Защото, докато в една държава всички - от полицията до съда, имат, забележете, свои собствени лодки на прайд, за да покажат, че държат на различието и равенството, България се превръща все повече в страна от Третия свят, превзета от шаманизъм, кресливи лелки и мъже без топки", допълва разочарованието си от това, че не приехме Истанбулската конвенция, Симеон.

Според него бракът е дума, която кара традиционалистите да настръхват.

"Бракът е просто юридическа форма на съжителство, не е някаква ценност. Ние не живеем във времето на "Под игото" и "Железният светилник", където мястото на жената е до печката да готви и нищо в обществото не трябва да се променя. В Хърватия легализираха партньорството вместо брак. За да стане това и у нас, е нужна обаче политическа подкрепа", смята Василев.

Колкото до децата, той е категоричен, че все повече гей хора ще се престрашат да поемат риска да имат и отглеждат поколение в България, особено жените.

"При тях е по-лесно и даже е някак социално прието, докато при мъжете е много по-трудно. В България е невъзможно да заявиш, че си лесбийка и искаш ин витро. Имало е случаи на отказани процедури на това основание. Обществото не си дава сметка, че това са човешки съдби и че много хора напускат България поради тази причина. Най-лесното нещо е да врътнеш ключа и да заминеш в друга страна, където можеш спокойно и свободно да държиш любимия си човек за ръка на улицата. Но тогава губи цялото общество. Кому е нужно това?", пита Василев.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама