Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7003926 www.bgdnes.bg

Мъжът без лице почина

60 000 лв. не достигнаха за живота на Кирил 

Мъжът без лице почина в страшни мъки в благоевградското село Микрево, научи "България Днес".

Лицето на 64-годишния Кирил Чорбаджийски бе почти окапало, което доведе до леталния край.

Миналата година "България Днес" ви разказа трагичната история на страдалеца. Външният му вид бе стряскащ - окото му липсваше, а на негово място бе поникнала коса. Остатъците от кожа по лицето на Кирил бяха покрити с рани, люпеха се и от тях течеше кръв.

Реклама

Кирил заприличва на герой от филм на ужасите, след като по време на работа вар попада в окото му. Образува се пришка, но с годините тя се превръща в тежка аномалия. През 2013 г. той е опериран заради раково образувание. Засегнати са костни структури и меки тъкани на лицето. Преминава през химио- и лъчетерапия. На следващата година е извършена втора операция за коригиране на тежък следоперативен дефект на лицето, получен от първата операция. Въпреки това Кирил е на практика обезобразен.

"За какво да живея?! Половината ми глава капе. Приличам на извънземно. Не виждам, не чувам. Живея в страшни болки. По цяла вечер съм на крак. Няма спасение за мен", проплака преди време пред вестника пенсионерът по болест.

Лекари в Благоевград не веднъж са го пъдили от кабинетите си. Операцията, която можеше да облекчи мъките на Кирил, е прекалено скъпа, а той нямаше пукнат лев. Дори бе заборчал към свои комшии. Осигуровките му бяха покрити от общината, след като няколко години мъжът се моли в институциите за помощ.

След публикацията на "България Днес" от община Струмяни организираха дарителска кампания. Бяха събрани над 6 хил. лв., които отидоха за изследвания в Турция. Резултатите показаха, че обезобразеният мъж може да бъде спасен, но срещу 30 хил. евро. Чорбаджийски не можа да дочака спасителния лъч и освен в страшни болки издъхна в невъобразима мизерия.

"Беше много болен. Къщата му се рушеше. Тежка съдба имаше, но поне се отърва от мъките", цъкат с език хора от селото.

В последния му път го изпратиха сестра му и нейният мъж. Двамата организираха скромно погребение в родното си село. Те бяха хората, които полагаха грижи за Чорбаджийски.

Бог да го прости!

Доли ТАЧЕВА

Реклама
Реклама
Реклама