Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7006107 www.bgdnes.bg

Гридин оцеля след 220 км за 38 часа

Ултрамаратонецът Андрей Гридин оцеля, след като измина невероятните 220 км за 38.14:31 ч в Обиколката на софийските манастири. Той премина през 25 божи храма в рамките на два дни при денивелация от 7000 м. Първоначално маршрутът беше пресметнат на 212 км, но данните от бруталния преход на казахстанеца с български паспорт показаха по-голям километраж.

Гридин стартира в петък сутринта около 8 ч. Финалът беше малко преди полунощ в събота в областта Бонсови поляни над Горна баня.
След финала състоянието на Гридин беше добро, но той беше изключително гладен. Ултрамаратонецът участва на олимпийските игри в Сочи през 2014 г. в ски бягането.
Маршрутът на Гридин ще бъде изминат отново, но за три дни от участниците в ултрамаратона "Софийски манастири" (14-16 септември). Самият бегач ще има нужда от няколко дни, за да се възстанови.
Гридин започна да се занимава с подобни изпитания, след като спечели обиколката „Витоша 100“ през 2015-а, при това с рекордно бързо време. Това беше неговото първо състезание. През 2017-а ултрамаратонецът дублира своето постижение, но тогава условията бяха ужасяващи.
В началото на годината казахстанецът счупи своя рекорд за най-дълго изпитание. Той измина 270 км на състезание в Испания.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама