Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7006117 www.bgdnes.bg

И Радев се отрича от Бенчо Бенчев (СНИМКИ)

"Вече провериха отчетите в Сметната палата. Такова име – Бенчо Бенчев, не фигурира в моята кампания. Нито го познавам, нито съм бил на гости у тях."

Това заяви във Варна президентът Румен Радев по повод съмненията, че е имал отношения с арестувания общинар. Бенчев беше задържан в хотел в Истанбул заедно с Димитър Желязков - Митьо Очите.

Реклама

"Тече една паралелна кампания, която по най-нагъл начин се опитва да пришие Митьо Очите на служебното правителство", каза още Радев във връзка с договора с митниците на фирмата, свързана с Димитър Желязков. И допълни: "Митьо Очите е в криминалните хроники от години, а това няма как да стане без чадър от властта. Същите тези, които са сключили договорите в митницата, кой ги е назначил? Прави се внушение, че служебното правителство сключва договора, a на практика назначените от ГЕРБ чиновници в митниците, които служебното правителство остави непокътнати – проф. Герджиков не е пипал нито един от тях – те лично подписват договора".

В морската столица президентът беше гост на празника за 139-ата годишнина на българските Военноморски сили и тържествения ритуал по присвояване на първо офицерско звание на курсантите от випуск 2018 на Висшето военноморско училище във Варна. Той се качи на борда на фрегата "Дръзки" и оттам наблюдава демонстрациите.

Върховният главнокомандващ коментира и изказването на македонския премиер Зоран Заев, че Илинденското въстание е македонско събитие. "Вие чухте ли извинение, аз не чух. Това във фейсбук не е извинение. Той посочи грешка, но не коригира думите си, а за мен е необходимо. Българското правителство не реагира така, както трябва", заяви Радев. Според него е недопустимо и неприемливо евроатлантическата перспектива на Македония да става за сметка на българската история, идентичност и суверенитет.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама