Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7007050 www.bgdnes.bg

Пожарникари овладяха разразилия се огън на остров Евия в Гърция(Видео и снимки)

Големият горски пожар, разразил се вчера на гръцкия о-в Евия, е поставен под контрол. Това съобщи гръцката телевизия Скай, като цитира представител на местните власти.

Регионалният управител Костас Бакояни посочи, че "активен фронт на пожара вече не съществува", предава БТА.

Реклама

Друг представител на местните власти - Танасис Каракандзас, заяви, че огнищата на пожара в Евия са поставени изцяло под контрол. Той посочи, че евакуацията на жителите в района с автобуси е била извършена много организирано.

Около 140 души бяха настанени в хотели в района, а останалите жители са предпочели да нощуват у свои роднини и приятели, каза Каракандзас.

Около 500 души от селата Кондодеспоти и Ставрос, край които се разразиха пожарите, бяха евакуирани вчера като превантивна мярка. Също с превантивна цел бяха евакуирани манастир и детски лагер.

Пожарникарите водиха цяла нощ борба с огъня на о-в Евия. Сутринта към усилията на пожарникарите се присъединиха два самолета и четири хеликоптера за борба с пожарите.

По данни на пожарната служба в усилията по гасенето на пожарите на о-в Евия са се включили 186 пожарникари и 62 пожарни коли, 204 военни, както и още техника.

Движението по основното шосе на острова, което вчера бе частично спряно, днес бе възобновено.

Реклама
Реклама
Реклама