Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7007550 www.bgdnes.bg

Президентът на "Славия" Венци Стефанов: Вярвам на Заги!

Треньорът, роден под името Нестор Йевтич, но сам нарекъл се Ел Маестро, забърка жесток скандал с наставника на "Славия" Златомир Загорчич!

След като ЦСКА-София пречупи "Славия" с 2:1 с късен гол на Мауридес, гологлавият наставник на "червените" изпадна в особено психическо състояние. Треньорът бурно отпразнува с плонж на терена победния гол на Мауридес. Какво точно и дали нещо е казал Нестор на Заги, не се разбра, но треньорът на "Славия" не скри огорчението си.

Реклама

Президентът на "Славия" Венци Стефанов изказа пълна подкрепа за своя наставник.

"Имам пълно доверие на Загорчич - заяви Стефанов. - Този човек е богатство за българския футбол. Колко са треньорите, които имат топки да залагат само на наши момчета и не реват за скъпи чужденци? Не ходих да гледам мача на трибуните, защото не желая разни идиоти да споменават майка ми, както се случва по нашите стадиони."

В деня след скандалния мач самият Заги не пожела да говори.

"Искам да изчистя главата си след всичко, което се случи", призна треньорът на "белите".

А непосредствено след мача едва сдържа гнева си.

"Не искам да коментирам двубоя, ще кажа много глупости - каза Загорчич. - Попитайте ме нещо друго! Този ЦСКА и начинът, по който играе футбол, не ми харесва. С тези дълги подавания това не е ЦСКА. Това е моето мнение. Най-много ме ядоса отношението на някои хора. Много съм ядосан. Беше ми много гадно по този начин да се отнасят. Колегите трябва да имат повече уважение към нас. Не ми хареса начинът, по който се радваха. Нямам думи... Това не е достойно за футболен клуб като ЦСКА-София. Ние сме хора, колеги... Нека им е честита победата. Пожелавам им да вземат титлата, но с тази игра нямат шанс. Просто не мога да говоря повече. Тоя Маестро не е никакъв сърбин! Сърбите завършват на "ич" (б.р. - сръбските имена). Имаше ситуации, в които трябваше да ги накажем, но не се получи."

Ел Маестро се опита да замаже положението след мача.

"Мачът беше много емоционален - заяви преименуваният сърбин. - И аз мога да имам претенции за много неща. През първото полувреме играхме само 25 минути футбол. Имам от какво да се оплача, но съм с голям респект към господин Загорчич, той е по-възрастен от мен. Ако съм го наранил по някакъв начин, се извинявам. И двамата сме от една и съща страна и му желая успех в бъдеще."

Треньорът на "червените" специално похвали представянето на нападателя Мауридес. Бразилецът прави фурор в ЦСКА и вече има 8 гола в 7 мача.

"Ако имаш играч като него, трябва да го използваш по най-добрия начин. От друга страна, ако разчитаме прекалено много на Мауридес, рискуваме да станем зависими от неговото представяне и формата, в която се намира.

Реклама

Следващите два двубоя ще покажат как ще се развие сезонът ни. Футболистите се чувстват добре. Срещу "Славия" вкарахме двама свежи играчи, срещу "Копенхаген" също ще направим промени."

ЦСКА-София играе с датския "Копенхаген" за Лига Европа в четвъртък и срещу шампиона "Лудогорец" в неделя в Разград.

Реклама
Реклама
Реклама