Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7007691 www.bgdnes.bg

Иновативното училище? В ЧОУ „Джани РоДари“ е естествено и лесно advertorial icon

„Аз преподавам на ученици, а не преподавам предмети”. Това е философията, с която екипът на Учебен комплекс „Джани Родари“ навлиза и в новата учебна година, с амбицията да защити позицията си на модерно иновативно училище.

Улеснени сме от факта, че Частно основно училище „Джани РоДари” разполага с материална база, съобразена със съвременните ергономични, екологични и педагогически изисквания. Паралелките от 10-15 ученици създават условия за индивидуализация на обучението и прилагане на множество алтернативни методи, сред които са „ученето чрез правене и преживяване“.

Обучението чрез преживяване се фокусира върху учебния процес на всяко отделно дете. Преподаването се осъществява чрез наблюдение на изучавания обект, по този начин ученикът прави открития и експерименти с познания от първа ръка, вместо да слуша или чете за чужд опит.

При обучението чрез правене учениците работят и учат заедно. Децата придобиват знания, като решават реални проблеми - чрез реални действия и практика. Базата ни е създадена по начин, който подпомага ученето чрез правене и преживяване. Класните стаи са оборудвани с модули, които разнообразяват учебния процес и го превръщат в игра, която съчетава елементи от всички методи на обучение, а освен това е забавна и увлекателна и няма задължителен характер за отделното дете.

Чрез технологиите на виртуалните класни стаи „Граматика на фантазията” на Джани Родари е представена по нов начин. За всеки клас се разработва игра, която подпомага изучаването на български и чужд език. „Граматика на фантазията” е в основата на идеята на училището - стимулиране въображението на детето и радостта от ученето и творчеството.

В ежедневието ни се е наложила и R.Y.E. – система, основана на различни йога принципи и практики. Тя подпомага образователния процес, развива мотивация за учене, подобрява паметта, вниманието, формира социални навици. Ползите от йога в образованието са много големи. Тя насърчава взаимоотношенията, освобождава умората и напрежението, балансира емоциите. Всеки един от учителите се обучава и получава сертификат от R.Y.E.

Реклама
Реклама
Реклама