Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7008527 www.bgdnes.bg

Група наркомулета се измъкват в спецсъда

Присъдата на съдия Иво Хинов втрещи

Аверите на "Кокаиновата кралица" Петя го отнасят само за държане на патлаци


Аверите на "Кокаиновата кралица" Петя Данова се измъкнаха като банда за трафик на оръжие! Съучастниците на младата жена са оправдани от специализирания съд като група, пренасяла пушкала към Испания. Четиримата мъже го отнасят само за държане на пищови, като наказанията им са условни, става ясно от присъдата на съдия Иво Хинов, научи "България Днес".
Според обвинението шеф на оръжейната група е Цветомир Василев, който живеел заедно с Петя. Наскоро "циганката от Червен бряг", както я наричат, се призна за виновна и се отърва само с 5 месеца пандиз. Младата дама е била част от трафика на дрога, организиран от Евелин Банев-Брендо, сочат разследващите. През 2006 г. тя е сгащена да пренася 178 капсули кокаин в стомаха си от Амстердам за Италия. Петя самата изявява желание да бъде пратена в Милано за делото.
Гаджето й Цецо бил шеф на групата, пренасяла в тайници на автомобили оръжия, предназначени за страни от Третия свят, разкриват разследващи. В схемата участвали братът на Цецо - Владимир, Бисер Гойчев, Владимир Владимиров и Михаил Апостолов.
Соченият за тартор Цветомир е спипан в Испания по друго дело за кражби и за него бе издадена европейска заповед за арест. Съдебните власти на Пиренеите обещават да го върнат в София, но само за шест месеца. Така той е докаран, като трябваше да говори като свидетел, защото материалите срещу него са отделени.
Делото срещу бандата се гледа по съкратената процедура и приключва за няколко месеца. Страните се разбират пред съда да бъдат призовани само девет свидетели, чиито показания могат да помогнат за разкриването на случая. Един от тях е Петьо Костов, който също е участвал в групата, но е пропял и е останал свидетел. Според обвинителния акт именно на него Цветомир Андреев е поръчал да събере пушкалата на останалите и да ги праща към Испания.
На 13 юли 2016 г. Петя взела два револвера от девера си Владимир посредством Петьо Костов. Ден по-късно по поръчение на Цецо двамата с Костов отново се срещнали, като Петя взела от него два автомата "Калашников" и 80 патрона, събрани от Михаил Апостолов. Същия ден Костов отишъл и до Елин Пелин, откъдето взел картечен пистолет Samopal vzor от Владимир Владимиров, а после в София прибрал от Бисер Гойчев револвер Zastava. Петьо Костов обаче се разкаял и отишъл при ченгетата, разказал за престъпната схема и предал събраните оръжия.
Важни са показанията и на шофьор на камион, превозвал от нелегалната стока. Той твърди, че веднъж превозил куфар, като го уверили, че няма нищо незаконно. Според разследващите бандата е търгувала и с дрога, но заради липса на достатъчно улики остават без такива обвинения.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама