Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7008869 www.bgdnes.bg

Георги Дерменджиев: "Лудогорец" бие "Зрински"

Отборът ни има класа, може да играе в Европа и през пролетта, казва бате Гошо

Българският шампион "Лудогорец" ще мине без проблеми през "Зрински" (Мостар) и ще продължи към групите на Лига Европа.

Реклама

Това заяви в ексклузивен коментар за читателите на "България Днес" бившият треньор на "орлите" Георги Дерменджиев.

Той води отбора в най-славните му мачове в европейските клубни турнири.

"Лудогорец" започна да набира скорост след трудното начало на сезона. Отборът на бразилеца Пауло Аутори излиза срещу "Зрински" утре в мач реванш от трети кръг на Лига Европа.

Нашите победиха с 1:0 в първия мач на "Лудогорец Арена".

"Класата е на страната на "Лудогорец" - категоричен е Дерменджиев. - Тимът има нужния опит, доказал се е в Европа и записа мачове във фазата на елиминациите. Това говори за качествата на футболистите и на професионализма в целия клуб. "Лудогорец" има сили да играе в Европа и през пролетта."

Добрата новина в "Лудогорец" е, че нападателят Клаудиу Кешеру се отпуши и вкара гол във вратата на "Витоша" за първенството в Първа лига.

Треньорът Пауло Аутори е оптимист преди мача в Босна.

"Знаем колко важен е мачът със "Зрински" и имаме сили да го спечелим", коментира бразилецът. - Победата като гост на "Витоша" за първенството на България също е важна за самочувствието на футболистите. Нашите цели са високи и се стремим да ги постигаме стъпка по стъпка."

Реклама

А съперникът на Лудогорец "Зрински" (Мостар) допусна втора поредна загуба в първенството на Босна и Херцеговина.

Тимът записа поражение с 0:1 при гостуването си на "Челик" в дербито на четвъртия кръг. Срещата не предложи много възможности за гол.

Най-доброто положение през първата част беше за домакините, когато в 36-ата минута Окич успя да прехвърли Солдо, но Яковлевич изби от голлинията. През второто полувреме "Зрински" имаше предимство, но Челик вкара гол в 72-рата минута. Ямак се разписа след центриране на Беваб от фаул.

Три минути по-късно Яковлевич пропусна възможност да изравни резултата. Филипович от "Зрински" пропусна да вкара гол в последната минута на мача.

Загубата на "Зрински" накланя още повече везните в полза на "Лудогорец", но "орлите" са наясно, че двубоят няма да бъде лек.

Междувременно стана ясно, че Атакан Чанкая (20), който е считан за един от най-големите таланти на турски футбол, е сред трансферните цели на българския шампион. Информацията е на вестник "Хюриет".

Халфът, който е наричан в родината си "Чудото от Измир", се подвизава в местния "Алтай". Той е готов на преговори с разградчани, но за тази цел Кирил Домусчиев трябва да извади на масата поне 1 млн. евро.

Чанкая вече има опит в професионалния футбол и вече е изиграл над 50 мача, макар и във второто ниво на турския футбол.

Реклама
Реклама
Реклама