Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7009676 www.bgdnes.bg

Арестуваният брадър Даниел: Осъдиха ме на 10 години в Дубай!

Обвиниха ме, че подготвям преврат, искал съм да свалям правителството по джапанки

За опит за преврат на арабското управление е арестуван в Дубай Даниел Делчев. Това твърди той в ексклузивен разговор с "България Днес" след мистериозното си завръщане. Разказва история, достойна най-малко за един роман, според която дори в момента се води политически затворник в арабски зандан.

Реклама

Участникът в „Биг брадър“ потъва вдън земя за повече от 10 месеца, след като миналия ноември заминава със своя приятелка - Вилияна Янчева, на екскурзия в Арабските емирства. Интерпол го пуска за издирване, след което е разпространена информация в медиите, че Даниел Делчев е задържан заедно с още двама българи.

"Тръгнах да търся баща си, който се оказа голяма клечка в Арабския свят. Имах среща с шефа на неговата охрана, когато ме обградиха 20 джипа „Туарег“ и наизскочиха командоси. Арестуваха ме, а обвинението ми е за опит за преврат. Искал съм бил да свалям тамошното правителство. Кой тръгва да прави подобни неща по джапанки", започва невероятния си разказ риалити звездата.

Това се случва на втория ден от пристигането му в Дубай. Твърди, че в полицията му връчили всичките му документи на български. Сред тях имало и негово досие в Държавна сигурност. По думите му агентурният му прякор е Пришълеца. Досието му било издадено 1984 година, когато бил само на годинка.

"Учудих се откъде имат тази информация за мен, а се оказа, че те са ме следили покрай баща ми. Пет дни по-късно ми казаха, че ще ми повдигат обвинение заедно с напълно непознат за мен българин на име Юри."

Въпросният Юри от Велико Търново пристига 5 дни след Виляна и Даниел, разказва още брадърът. Той бил подмамен от тайните агенти да дойде в Дубай, за да го окошарят и него. Даниел Делчев разказва и че тримата били осъдени на по 10 години в затвор.

"Вилияна и Юри вече излежават, но аз успях да се измъкна с връзка. Прокурорът, който ми помогна, се оказа мой роднина - покрай баща ми. Връчи ми паспорта и се прибрах в България", обяснява защо не е в затвора Даниел. Дидо подготвя пресконференция, на която се заканва да извади и доказателства за невероятния си разказ. Твърди, че арестът му е бил шумно отразен само в арабските медии, защото бил в центъра на града, но снимки в мрежата така и не могат да се открият.

Реклама

"Аз просто исках да срещна истинския си баща, тъй като съм израснал в домове за сираци", приключва историята си Дидо.

35-годишният мъж става популярен след "Биг брадър 4", въпреки че не пребивава дълго в къщата. Той е пребит от съквартиранта си Данаил, заканва се да го съди, по-късно се отказва от дело. Дидо е роден в Сливенския затвор и е израснал по домове за сираци. Всичките му биографични истории са смайващи. Разказва, че Алексей Петров е бил негов закрилник и му помагал финансово. Споделя и че майка му е била любовница на митичната фигура Иво Карамански. Работела и за Филип Найденов-Фатик. Дидо знаел, че баща му е арабин, на който казвали Али Химика.

Наричат го Шейха

Интерпол обяви за издирване Даниел с жълта бюлетина, след като 34-годишният мъж е заминал в Дубай, за да търси биологичния си баща. Според близките му голяма вина за необмисленото пътуване към Дубай има неговата приятелка – Вилияна. За нея се знае само, че е живяла 18 години в Арабските емирства. Тя била наясно с болната тема на Дидо, първоначално започнала да му показва снимки на емира и да открива общи черти, след това му извадила нова лична карта и накрая го убедила да купи самолетни билети. Версията за богат татко шейх е повече от несъстоятелна според повечето запознати с историята на Делчев. Той самият карал приятелите си да го наричат Шейха вместо Дидо. "България Днес" потърси съдействие от външно министерство, за да разберем какво се случва с другите двама българи, заминали с Дидо. До края на редакционния брой те не бяха изпратили отговор по запитванията.

Реклама
Реклама
Реклама