Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7010731 www.bgdnes.bg

Тризначета мечтаят да тичат

Теодора, Диляна и Калина от Разград са прекрасни и усмихнати деца.

Обичат да редят пъзели и да гледат анимационни филми точно като връстниците си. Отвъд лъчезарните им лица се крие тежка житейска история. Тризначетата се раждат на 15 септември 2012 г. в рамките на 4 минути. И до там свършва общата им съдба.

Диляна и Теодора страдат от детска церебрална парализа, спастична форма, със степен на инвалидност съответно 95% и 100%. И мечтаят да тичат заедно със сестричката си Калина, която единствена може да ходи. След серия рехабилитационни процедури Диляна показва напредък и се опитва да проходи, но стойката й е изкривена и лечението трябва да продължи. Теодора е в най-тежко положение и засега не може да се движи.

Реклама

Родителите им Мария и Димитър правят и невъзможното, за да помогнат на децата си, които са най-голямата радост в живота им. Семейството е провело няколко лечебни курса в клиника в Турция, в резултат на които състоянието на децата се е подобрило, но е необходимо лечението да продължи. Терапията следва да се провежда всеки месец, като стойността на всеки лечебен курс е около 8000 лв. Необходимите финансови средства са извън възможностите на семейството. А децата показват напредък и майката и бащата се надяват скоро момиченцата да започнат сами да си вдигат крачетата.

Димитър работи в полицейското управление в Лозница (Разградско) и шефът му решава да организира дарителска кампания. След серия от писма историята достига до главния комисар на МВР Младен Маринов, който разпорежда набирането на средства да се организира във всички областни дирекции на министерството.

Всеки, който желае да помогне на Теди и Диди, може да дари средства по банковата сметка на основание "За Теодора и Диляна Терзиеви".

Банка ДСК ЕАД - клон Разград

IBAN BG06STSA93000004182913

BIC STSABGSF

Димитър Трифонов Терзиев

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама