Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7011973 www.bgdnes.bg

Гришо стресна Джокович

Стомашен вирус мори сърбина

Новак Джокович се стресна от Григор Димитров и заяви, че задължително трябва да вдигне нивото, ако иска да преодолее българина на турнира от сериите "Мастърс" в Синсинати. Двамата се изправиха на централния корт тази нощ в битка от III кръг. Преди сблъсъка сръбската суперзвезда водеше с 8:1 в директните мачове. За последно той смаза Гришо на турнира "Куинс" в Лондон с 6:4, 6:1. Двамата тренираха заедно броени дни преди да заминат за турнири в Америка.
Джокович имаше известни проблеми срещу Адриано Манарино във II кръг. Той спечели след 4:6, 6:2, 6:1. По време на двубоя от шампионът от "Уимбълдън" поиска медицинска помощ заради болки в стомаха. След приетите хапчета той се почувства по-добре.
"Трябва да играя по-силно, отколкото в първите два мача - каза след срещата Джокович. - Мотивиран съм да стигна далеч в този турнир."
Джокович може да стане първият тенисист с победи във всичките девет турнира от сериите "Мастърс", ако вдигне титлата в Синсинати. Залогът за Гришо също беше огромен. Той има да защитава 1000 точки заради триумфа в надпреварата през 2017-а.
"Новак може да направи всичко - коментира хасковлията. - Започна да набира инерция и играе добре. Ще опитам да се концентрирам върху своята страна на корта. Правя много неща правилно и се надявам това да продължи по-дълго. Форматът е два от три сета, така че харесвам шансовете си."
Гришо призна и за тежките моменти през този сезон, когато неочаквано отпадна от няколко турнира.
"Разочарован съм, когато загубя - обясни българинът. - Имам трудни моменти, в които искам да счупя ракетата или да кажа неща на съдията или на опонента си, които не е редно да изричаш. Това обаче е част от играта. Дори да захвърлиш ракетата и да кажеш, че не искаш да играеш повече, няколко дни по-късно отново няма да имаш търпение да излезеш на корта."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама