Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7011999 www.bgdnes.bg

Велизар Димитров стана строител

Бившият национал Велизар Димитров стана строител!

Главният скаут на ЦСКА-София навлиза в бизнеса с недвижими имоти. Димитров е създал фирма за строителство в София, където ще вложи част от парите, спечелени по време на футболната му кариера. Има си и съдружник. Това е шефът на федерацията по снукър Олег Велинов.

Идеята за новото начинание се родила през зимата. Двамата явно са действали доста бързо и вече имат първите си обекти в столицата. Изграждат две жилищни сгради в различни квартали. Едната е мащабна - на седем етажа и се намира до метростанция "Опълченска".

Реклама

"Решихме да построим модерна сграда, за която няма да правим компромиси нито в качеството на вложените материали, нито във функционалността на разпределенията на площите - обяви Велинов. - Целта ни е да направим уютни и практични домове, в които нашите приятели ще живеят хармонично и щастливо."

Сградата се състои от 11 двустайни и 1 тристаен апартамент и 2 мезонета. Другата е по-скромна. Тя ще е "само" триетажна, научи "България Днес". По план блоковете трябва да са готови за няколко месеца.

Въпреки новото си амплоа на строителен предприемач Димитров продължава съвестно да изпълнява задълженията си на главен скаут на ЦСКА-София. Той постоянно пътува, за да наблюдава евентуални нови попълнения на "червените". Преди няколко месеца известно време бе в Бразилия, където се видя и с бившия си съотборник Тиаго Силва.

Това не е първият опит за бизнес на един от любимците на сектор "Г". Още докато носеше екипа на ЦСКА, Велизар откри дискотека в центъра на родния си град Перник. Там Димитров беше съдружник с тогавашния президент на "Миньор" Евлоги Станоев-Бирмата, а на откриването на дискотеката пя Софи Маринова. В заведението се изявиха дори звезди като Есма Реджепова, Кеба, Мирослав Илич и Бобан Здравкович. След няколко години славата на дискотеката залезе и бе закрита.

Сега Димитров взе за съдружник добрия си приятел Олег Велинов. Именно шефът на снукър федерацията съдейства на Велизар преди няколко месеца да се срещне с легендите на джентълменския спорт Рони О'Съливан и Стивън Хендри. Самият Велинов има верига билярд клубове.

Реклама
Реклама
Реклама