Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7012656 www.bgdnes.bg

Арета Франклин почина на 76 години (Снимки и видео)

Кралицата на соул музиката Арета Франклин, известна с неподражаемия си стил и хитове като "Think" и култовата й песен "Respect", почина на 76-годишна възраст. Певицата бе тежко болна. Преди дни семейството ѝ призова почитателите ѝ да се молят за нея.

За кончината ѝ съобщи представителката на певицата Гуендолин Куин. Причината за смъртта на Арета Франклин бе рак на панкреаса в напреднала фаза от невроендокринен тип. По думите на Куин, цитирани от Асошиейтед прес, певицата е починала в 9:50 часа местно време в дома си в Детройт.

Реклама

Членовете на семейството на Франклин изтъкнаха, че преживяват един от най-трудните мигове в живота си. "Изгубихме скалата и главната опора на нашето семейство. Любовта, с която тя даряваше своите деца, внуци, племенници и братовчеди нямаше граници!"

Звездата на соул музиката е кръстница на трагично загиналата Уитни Хюстън, която нарича една от най-добрите певици, които някога са заставали на сцена.

Арета е родена на 25 март 1942 година в щата Тексас.

Тя се занимава с музика още от дете, като пее в църковния хор на баща си, който е пастор. На 18-годишна възраст решава да пробие в комерсиалната музика и го прави с огромен успех.

Остава в историята на музиката с песни като "Respect", "Natural Woman", "Say a little prayer". 

Франклин е първата жена, получила звезда в Залата на славата на рокендрола.

За себе си дивата казва: "Не казвайте, че Арета се е завърнала на сцената, защото тя никога не си е тръгвала оттам."

Последното й представление беше миналия ноември в катедралата "St. John The Divine" в Ню Йорк по време на гала вечеря на Елтън Джон за неговата фондация за борба със СПИН.

Известна като "кралицата на соула", Арета Франклин е продала повече от 75 милиона копия на албумите си и е спечила 18 награди Грами.

Реклама
Реклама
Реклама