Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7015405 www.bgdnes.bg

Хитлер искал да се засели в Царичина!

Местни са категорични:

Фюрерът знаел, че мястото е пълно с мистична енергия

 

"Хитлер е искал да живее в Царичина, дори е идвал тук заедно с хората си, знам го от дядо ми. Малко преди да си отиде от този свят, той ми разказа, че Хитлер заедно с немските войници е идвал в Царичина и се интересувал от мястото. Според хората, с които съм говорил на тази тема, фюрерът е знаел, че първите извънземните са кацнали тук при нас, след като преди това е паднал метеорит."

Това разказа пред "България Днес" Светослав, жител на село Царичина, който екипът ни срещна в кръчмата "Дупката", на метри от зазидания тунел, прокопан преди повече от 20 години от българската армия.

Реклама

"Да ви кажа, аз не вярвам, че Царичина е прокълнато място, по-скоро е обратното. Дядо ми е споделял, че цар Симеон Велики е кръстникът тук. Той е бил много болнав. Идвал в нашето село болен и блед. Въздухът и билките обаче го излекуват и един ден Симеон става от леглото и казва: "Здрав съм!". Тогава народът с удивление почва да пляска и вика: "Царят че чини! Царят че чини!", и оттам идва наименованието Царичина. Преди това селото се казваше Разметаница. Кръстено е от Арон. Знаете, Самуил и Арон се карат за престола. Единият иска столицата на България да е Скопие (Самуил), а Арон иска да е Разметаница. После Самуил убива брат си Арон и до днес има паметни плочи за тях в Царичина. Но като цяло селото е било огромно по мащаб, сега са 10 души тук местни", продължава с разказа си Светльо.

Според него навремето огромен метеорит се разцепил във въздуха на три части - едната паднала в Царичина, другата в Сибир, а третата в САЩ. "И тези три камъка излъчват горе в небето силна енергия, която e привлякла извънземните да дойдат първо при нас. Освен това те тук са си избрали мястото, защото, както казва Ванга - „при нас е заровен прачовекът", разкрива въодушевено гидът ни. Светльо е категоричен, че има и второ насочване към Царичина. То станало от съветските сонди. "Минавали над България и уредите им засекли някакво странно излъчване точно в района около Царичина. Обаче руснаците трудно локализираха точно мястото, помага им руски радиестезист. Освен него те работят и с екстрасенс. Той им казва: "На това място всички хора са със светли очи. Не приличат на другите".

Така и руснаците започват да се интересуват от разкопките в селото. Те започват през 1990 г. по заповед на Генералния щаб на българската армия. Освен военните на обекта тогава присъстват и трима екстрасенси - Ели Логинова, Димитър Сираков и Дора Синева. "Тъжното е, че повечето от хората загубиха най-близките си чрез този проект или починаха. На Ели Логинова почина мъжът й, той бе един от ръководителите на операцията, Димитър Сираков и той си отиде без време, имаше самоубили се хора от екипа, само Дора Синева не я знам къде е, покри се. Дъщерята на ген. Наплатанов – Марина, също почина, тя ръководеше разкопките", споделя още Светльо.

Според неговите роднини, говорили с екипа на терен, всички вярвали, че под земята се намира и корабът на извънземните, като той щял да изиграе важна роля в по-нататъшното развитие на човечеството.

"Но още не сме били дорасли, енергията ни била ниска, за да ни се разкрият извънземните на живо. И изкопните работи бяха спрени", разказва Светльо, според който Ванга е казала, че това трябва да се случи, за да не се нарушава спокойствието на "жълтиу човек" вътре. "Той ако се разбуди, лошо ви се пише", казала.

Реклама

"Мястото обаче остана секретен обект, а руснаците бяха тези, които наляха бетон и го затвориха завинаги. Малко преди това се открадна всичко от тунела - имаше разкопки с надписи на иврит, изчезнаха", тъжно казва Светльо.

Оттогава досега почти всяка вечер жителите на Царичина ставали свидетели на какви ли не чудеса в небето.

"Дядо ми разказваше как една вечер цялото село било озарено от светлини и се чула музика. Сякаш на небето имало сватба. Всички се загледали. По едно време се разбягали конете и веселбата затихнала, чул се гръм и някой убил булката. После всяка вечер в продължение на месец се стъмвало по-рано, а хората сънували какви ли не неща. Винаги сме се чудили и защо почвата ни в Царичина е червено-бяла, а повечето ни домашни животни имат любим навик - въртят се в кръг с часове. За съжаление, сега селото много се обезлюди, я има, я няма 10 човека. Но още битува поговорката: "От Царичина се бяга по тъмно, защото ако е светло, някой може да те върне пак в селото". Под "някой" смятаме, че това са извънземните сили", смее се Светльо. 47-годишният мъж е ставал и пряк свидетел на други чудеса, случвали се под дъба, близо до Дупката. "Идвали са болни хора, гушкат дървото, молят се, имало е и такива, дето оздравяват. Чудо ли е, и аз питам", казва Светослав.

28 г. пише книга за мястото екстрасенсът Ели Логинова

"Отне ми цели 28 години, за да събера смелост и да напиша книгата "Царичина - съдбовен контакт", защото това, което се носеше в общественото пространство, беше само и единствено негативизъм.

Теорията, че сме търсили съкровището на цар Самуил, няма нищо общо с истината. Мисията ни бе да открием първия човек. Аз знаех къде и какво трябва да намерим. Получавах директни инструкции. По онова време бях начинаещ екстрасенс, а от мястото бликаше изключителна енергия. Тялото, което търсехме, бе със скелет около два метра и половина, със структура, по-различна от нашата, но със сигурност ставаше дума за нашия праотец. Той е бил двуполов", разказа Логинова. С днешна дата тя е щастлива, че по записките й започва филм, който снима Мартин Макариев, а в главната роля ще видим Луиза Григорова. "Има много спекулации и истински твърдения, които ще видят зрителите в документалния ни филм "Докосване", очаквайте го", сподели от своя страна и младата Луиза Григорова.

Реклама
Реклама
Реклама