Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7015512 www.bgdnes.bg

Синът на Цецка загърби България

Геният Румен се дипломира в САЩ, няма да работи у нас

Синът на правосъдния министър Цецка Цачева - Румен Данговски, няма да се връща в България, за да работи, а ще заложи на професия в чужбина. Това разказаха за "България Днес" приятели на Румен.

Геният, който отиде да учи в САЩ, преди броени дни се дипломира с отличие в един от най-престижните университети на планетата - Масачузетския технологичен институт.

Реклама

Преди това Румен отправи поглед и към Женева, като бе на професионален стаж не къде да е, а в ЦЕРН. Оттам били зашеметени от знанията на младежа, който от дете носи златни медали по математика и точни науки за България. Възпитаникът на две от най-елитните математически гимназии у нас очаквано продължи образователната си кариера в чужбина, като спечели покана от няколко престижни университета в САЩ. След като избра МИТ и се дипломира, Румен ще продължи кариерата си в чужбина. Бившият председател на парламента и настоящ министър Цецка Цачева вече е свикнала, че синът й най-вероятно ще й доведе и чуждоземна снаха.

Около чаровния Румен постоянно има красавици от всякакви националности заради учениците от цял свят в МИТ. Впечатление обаче прави топлата му връзка с колежката му от университета Ребка ван де Вен. Зашеметяващата Ребка е от Лисабон, но почти като Румен е обиколила заради ума си половината свят - красивата приятелка на математическия ни гений е учила от Ханой, през Букурещ до САЩ.

Двамата непрекъснато се снимат прегърнати един до друг, но Румен така и не издава дали са повече от най-близки приятели. Въпреки това Цачева нямало да има нищо против у дома да посрещне чаровна красавица от чужда държава, тъй като отдавна свикнала, че синът й е гражданин на света заради интелекта и способностите си. Именно тях обаче Румен няма как да реализира на родния пазар с адекватна за образованието си заплата, вайкат се роднини на младежа. Затова и в момента, след дипломирането, Данговски оглежда пазара за гении извън страната ни.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама