Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7017252 www.bgdnes.bg

Цяло Лесново трепери от убиеца Трайчо

Люти закани за саморазправа и дори убийство е отправял убиецът от Лесново към своя роднина преди 5 години. 62-годишният Трайчо дори е бил викан в полицията, където са го претърсвали за оръжие, но такова не било открито и Трайчо бил пуснат по живо, по здраво.

"Причината да плаши жената беше, че имаше претенции към някакви къщи и имоти. Роднината се уплаши и сигнализира в полицията", разказва пред "България Днес“ кметът на Лесново Стоян Зарчов. Той е категоричен, че това не е първият случай на агресия от проблемния Трайчо, който видимо не бил добре психически.

Реклама

"Наскоро заплашваше и моя служителка, която пращах да му носи пощата. Отправи закани да не му носи повече писма, че не иска да го занимават, и я изгони от двора си", разкрива още кметът Зарчов. Той се опасява, че Трайчо ще бъде пуснат без наказание и този път и отново ще тормози съселяните си.

Пенсионерът, който преди време е лежал и в психиатрично заведение, разстреля 35-годишния Иван Крумов с преправения си от газов в боен нелегален пистолет със заличени номера в събота около 18,30 часа.

"Къде ми е колелото, бе, давайте го, ще ви избия", крещял в местното кафене Трайчо и налитал на бой. Тогава скромният и тих Иван се опитал да го отпрати.

"Хайде, тръгвай си по пътя, отивай да починеш", спокойно се обърнал Крумов към разбеснелия се съселянин. В този момент Трайчо вади патлака и го прострелва, без да му мигне окото. Куршумът влиза в тялото на Иван под първото ребро и се оказва фатален за 35-годишния мъж. Той пада в локва кръв, а Трайчо си тръгва спокойно към запуснатата кирпичена къща, където ляга да поспи.

Трайчо и Иван са нямали конфликти преди това. Дори не са комшии - живеят на около 800 метра един от друг.

Полицията пристига на мястото, но вече е твърде късно. Тялото на Иван престоява до полунощ пред кафенето, а близките му така и не идват да го потърсят.

Реклама

Майка му и баща му не са добре със здравето. Живеят в крайна бедност. Сестра му отдавна се преместила да живее на Гара Елин Пелин, а брат му - в София.

"Момчето бе скромно, можеш да се разбереш с него спокойно. Но Трайчо си беше агресивен и видимо не добре. Просто никой не взе никакви мерки", споделя още кметът Зарчов.

Трайчо е заредил патлака с 22-милиметров патрон, научи още "България Днес". Той е задържан рано сутринта в двора на дома си.

"Въпреки че баща му му остави двуетажна къща, живееше в съборетината. Има външна тоалетна, а в бараката трудно може да се припари, толкова е разпадаща се", казва още кметът Зарчов.

Полицаите знаят, че Трайчо е въоръжен и неконтролируем и вардят цяла нощ край постройката. Около 6,30 сутринта той излиза до нужника, който е външен. Оставя патлака си на стълбата пред бараката и секунди след това е обкръжен и задържан. В момента е в ареста, а наблюдаващият прокурор му иска постоянно задържане. Целта е да му бъде направена психиатрична експертиза, която да установи дали е вменяем.

Преди време Трайчо е изгонил и служители на ЧЕЗ от имота си. Дошли да му спрат тока и станала патардия. Направо ги подгонил по улицата.

"Бяхме го наели по социална програма към общината за 6 месеца да работи при нас. Вижда се с просто око, че живее в друг свят, че не е на себе си. С него трябваше по-меко, не се знаеше как ще реагира. Никой не предприе мерки и се стигна до необратимото", казва Розалина от общината. Именно тя била пощальонката, остро предупредена от Трайчо повече да не се вясва да го търси за известия и писма.

Колелото, заради което 62-годишният мъж убива Иван Крумов, всъщност е открито в двора на Трайчо, край бараката.

В същата вечер в селото имало циганска сватба. Жителите помислили, че ромите гърмят пиратки и не повярвали, когато разбрали, че е очистен техен съселянин. Някои от очевидците твърдят, че Иван дори почерпил палача си две бири, преди да го затрият.

"Ако излезе - ще ни изпозастреля. Ние в Лесново сме печално известни - много психично болни има тук, за които никой не се грижи, никой не се интересува, че живеят в нищета и дори са опасни. Преди време бях подал сигнал за един от тях, но дойдоха роднините му и казаха "нищо му няма". После се стигна до лудница и като излезе, пак си имахме проблеми с него", алармира кметът Зарчов.

Нямат пари да погребат Иван

Няма пари за погребение на застреляния Иван, научи още "България Днес". Не е ясно какво ще се случи с трупа му, след като бъде освободен от Съдебна медицина.

"Можем да организираме погребение само за хора, които нямат живи роднини. В този случай са ни вързани ръцете", казва още кметът Зарчов.

Засега не е ясно какво ще се случи с тялото на жертвата, но Лесново дълго ще помни нелепата смърт на тихия, млад мъж, който работил по нивите на арендаторите и никому нищо лошо не бил сторил.

Кристина ДИМИТРОВА 

Реклама
Реклама
Реклама