Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7045629 www.bgdnes.bg

Мигът на Катрин

Катрин Тасева за пръв път ще бъде с най-тежката отговорност в индивидуалния национален отбор на България. Тя получи доверието на главния мениджър Бранимира Маркова и ще играе на максималния брой уреди - четири.

Причина за решението е добрата форма. Тасева е много постоянна в своите изяви. Освен това спечели последното контролно състезание на националките. Надпреварата беше проверка, за да бъдат разпределени позициите на грациите.

Реклама

Невяна Владинова и Боряна Калейн ще имат възможност да покажат своите умения на по три уреда. Те също ще се включат в битката за класиране на финала в многобоя. Владинова и Калейн ще участват само с оценките от своите три уреда. Тасева извоюва лукса да играе на всичките четири, като ще се вземат трите най-добри резултата.

Владинова направи страхотен сезон през 2017-а. Тя спечели бронзов медал на топка от световното първенство в Пезаро. 24-годишната плевенчанка добави още две трети места от европейското първенство.

В началото на настоящия сезон Неви получи контузия. Тя пропусна Световната купа в София, защото се лекуваше.

Калейн блесна при отсъствието на Владинова. 18-годишната софиянка се отличи на Гран при турнира в Москва, където завоюва злато на топка.

Традиционните фаворитки са руските звезди. Сестрите Дина и Арина Аверини и Александра Солдатова имат невероятни качества. Близначките спечелиха всичките пет титли на световното първенство през 2017 г. В последния момент към тима може да бъде включена и Мария Сергеева.

Отлични резултати през сезона показва израелката Линой Ашрам. Украинката Влада Николченко е с невероятно съчетание на бухалки.

Реклама

Съставът на България, индивидуално:

Бранимира Маркова

Треньор

Родена на 01.10.1973 г. в София

Главен мениджър на национален отбор жени индивидуално от 2016 г. Личен треньор на Невяна Владинова и Катрин Тасева

Невяна Владинова

Капитан

Родена на 23.02.1994 г. в Плевен.

Състезател на клуб "Левски" - София

Личен треньор: Бранимира Маркова

Успехи:

2014 г. Бронз в многобоя и 3 медала на отделните уреди на финалите на Гран при

2016 г. Седмо място в многобоя на ОИ в Рио де Жанйро; Бронз на лента от СК в София

2017 г. Бронз на топка от СП в Пезаро; Бронз отборно и на лента от ЕП в Будапеща; злато в многобоя, на обръч, топка и лента и сребро отборно от СК в София; злато на обръч от СК в Минск; сребро отборно, на лента и топка и бронз на обръч от СК в Марбея

2018 г. Сребро на лента от СК в Минск

Катрин Тасева

Родена на 24.11.1997 г. в Пловдив.

Състезател на клуб "Левски Илиана"

Личен треньор: Бранимира Маркова

Успехи:

2017 г. Сребро отборно и на лента от ЕП в Будапеща; златен медал на топка от Гран при в Киев; сребърен медал в многобоя и бронзов на лента от СК в София; бронзов медал в многобоя и на топка и сребърен медал отборно от СК в Ташкент

2018 г. Сребро на топка и лента и бронз в многобоя и отборно от Гран при в Киев; злато отборно, сребро на обръч и лента и бронз на топка от СК в София; сребро в многобоя и на лента, бронз на обръч и отборно от СК в Пезаро; сребро на лента от СК в Баку

Боряна Калейн

Родена на 23.08.2000 г. в София.

Състезател на клуб "Левски Триадица"

Личен треньор: Марияна Памукова

Успехи:

2017 г. Бронз отборно от СК в Ташкент

2018 г. Злато на топка, сребро на обръч и бронз на лента от Гран при в Москва; сребро отборно от СК в Баку; бронз на обръч от СК в София; бронз отборно, в многобоя и на топка от Гран при е Тие; бронз на обръч от СК в Ташкент; бронз на обръч от СК в Казан

Реклама
Реклама
Реклама