Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7045762 www.bgdnes.bg

Отец Иван след фотосите с едрогърдата: Не съм джендър, знайте!

"Снимах се с жена и хората вече ще знаят, че не съм джендър."

Това заяви пред "България Днес" отец Иван след публикуването на провокативни снимки с него и младо момиче.

На един от фотосите ясно се вижда как духовникът е в компанията на едрогърда дама, с която се прегръщат. На друг кадър отчето е захапал огромен кокал с месо, а момичето налита към него с отворена уста. "Снимките са много стари. Направени са на мой рожден ден преди 3 години. И друг път са били публикувани, но никой не им е обръщал внимание досега. Заклахме агне и се почерпихме за здраве", обясни духовникът.

Реклама

По негови думи момичето от кадрите има магазин в монтанското село Якимово, където е един от двата приюта на добрия старец. "С приятеля й сме много близки, той често е при нас", внесе допълнителна яснота отчето.

Дядо Иван призна, че не страда заради нападките към него. "Лоша реклама няма. Не може всички да те харесват. И злоба има много по света, но не трябва да я събираме в себе си и да вредим на здравето си", проповяда попът, който е помогнал на хиляди бедстващи млади и стари хора.

В социалните мрежи, където се появиха провокативните снимки, буквално заклокочи от разнополюсни коментари. Едни нападнаха отчето, че се отпуска да сяда на отрупани маси с красиви момичета, докато деца гладуват и постоянно се търсят пари за тях. Други го защитиха, че няма доказателства да се е случило нещо безкрайно лошо и не бива да бъде осъждан, тъй като в живота си е помагал изключително много.

В публичното пространство се появиха и други две версии за едрогърдата девойка. Едната история разказва, че това е неговата 22-годишна внучка, с която наскоро били на море в Гърция. Според втората версия момичето живее в приюта на отец Иван в Якимово и празнували нейния рожден ден. Но пред вестника дядо Иван ги отрече и разказа своята истина.

В разгара на драмата със снимките стана ясно, че са нужни пари за първия учебен ден за децата от приютите на духовника. Средствата трябват за закупуването на дрехи и учебни пособия.

През последните седмици той лежа в болници в Монтана и София, като лекарите едва успяха да го закрепят. Припадъци, висока температура и кожното заболяване червен вятър приковаха отчето към болничното легло. "Вече съм добре със здравето", завърши духовникът.

Реклама
Реклама
Реклама