Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/7049399 www.bgdnes.bg

Флорин рода на Мишо Шамара

Братовчедите на сцената

Борислав и Виктор Чучкови имат кръвна връзка с фолкпримата Глория

Всички сме братовчеди. Това умозаключение направи преди 20-ина години премиерът Иван Костов, попитан за роднински назначения във властта. Думите му, превърнали се в сентенция, с особена сила се отнасят до много от българските знаменитости, за чиито роднински връзки с други популярни лица не се знае много.

Естрадната звезда Йорданка Христова например по майчина линия се пада трета братовчедка на синята "легенда" Гунди. Певицата има и още една известна трета братовчедка от страна на майка си - Катя от дует "Ритон". Някои от близките им дори твърдят, че двете имат видими прилики помежду си - като излъчване, в лицето и като поведение на сцената. Дори когато "Ритон" пробивали на сцената и отишли при Тончо Русев да ги чуе, той изслушал това, което му били подготвили, и казал: "Не знам защо, но ми приличаш на Йорданка Христова". Данчето разбира защо това е така в началото на 70-те, когато сяда на приказка със своя приятелка Виолета Илиева. Освен че работи в импресарска агенция, тя се оказва и сестра на бащата на Катя, т.е. леля на Данчето. "Вили ми спомена нещо, ние с Катя после си поговорихме и разбрахме, че имаме общо с рода Хаджиминеви. Така открихме, че сме трети братовчедки", сподели Христова. Оказало се, че бабите на двете певици били първи братовчедки. И двете се казвали Екатерина, избягали от Кукуш през 1923 г. и се заселили в столицата.

Реклама

Случайно откриват роднинска връзка и Тони Димитрова и Орлин Горанов. Преди около 13 години двамата представят дуетното си парче "Още те обичам" в зала 1 на НДК. Прибират се зад кулисите и Орлин казва: "Ние с теб сме нещо като братовчеди". Тони започва да се смее, но той продължава: "Смей се, но ти си втора братовчедка на жена ми Валя", обяснил й певецът.

Като се прибира в хотела, Тони звъни на майка си Милка в Бургас и я пита знае ли нещо по въпроса. След обсъждане от двете страни се оказва, че бабата на Тони по майчина линия и бабата на Валя са сестри. Като малки певицата и Валя не са се виждали, защото едната част от родата на Тони живее в Симитли, а майка й напуска града много млада. Омъжва се на 18 за военен и го следва из страната, накрая остават в Бургас. Самата Тони е виждала баба си едва два или три пъти, а възрастната жена умира, когато внучката й е в шести клас. Димитрова и половинката на Орлин се срещат, след като се разнищва роднинството им по телефона. "Все едно сме се познавали от деца", описва изпълнителката на "Ах, морето" първата им среща.

Горанов е нещо като роднина и на Кристина Димитрова, с която години наред пеят дуетните си хитове. Не е тайна, че заради близостта им в живота и на сцената редовно ги мислят за гаджета. Истината е различна - Орлин е кум на първия брак на Кристина с текстописеца Иван Тенев, завършил с развод.

Друга известна изпълнителка от онова поколение, Мими Иванова, пък има роднинска връзка с попфолк изпълнителката ДесиСлава. Тя е нейна леля. Певицата на вечния хит "15 лалета" не се притеснява от роднинството с Деси, дори често казва, че много цени гласовите данни на племенницата си. Всъщност Деси е внучка на една от сестрите на Мими - Иванка Гайдарова. Попфолк звездата е заварена дъщеря на сина на Иванка - гинеколог, починал твърде млад. Заради роднинството си Мими, Деси и до днес се обръща към Мими с "лельо", а на мъжа й Развигор на хисарски диалект, откъдето е родата на Мими, казва "калеко".

Роднина от чалга средите крие и бившият финансов министър Симеон Дянков. Той е братовчед на фолкзвездата Малина.

Реклама

Родоначалникът на финансиста Михо Минков - Гълъба, известен ловешки богаташ от началото на 20-те години и прадядо на Дянков по майчина линия, има малка сестра - Калина, която се омъжва в Севлиево. Тя е баба на майката на Малина - Тодорка, известна ветеринарна лекарка от същия град. Интересен факт е, че Дянков не поддържа връзка с тази част от своята фамилия, макар да е отгледан от майка си. Жената напуска баща му Денко още в края на 70-те, когато Симеон е на няколко месеца и остава в София. Малина, която е кака на Дянков, не се срещала с него, тъй като израства в Ловеч, а той - в столицата.

Известните кинаджии - Борислав и Виктор Чучкови, имат кръвна връзка с фолкпримата Глория. "Талантът ми не е случаен - цялото ми семейство е музикално, а майка ми и баба ми са много добри певици. В рода ми преобладават интелектуалци и хора на изкуството. Трети братовчеди са ми Борислав и Виктор Чучкови", хвали се фолкпримата. Колежката й от поп музиката Ирина Флорин обаче крие своя братовчед – рап изпълнителя Мишо Шамара. Двамата 15 години пазели роднинството си в тайна. А десет години дори не се били виждали. Но през 2012 г. са разкрити от колеги. Бабите на двамата, които са от Плевенския край, били братовчедки. Неочаквано за себе си роднинство открил и актьорът Георги Мамалев, който се оказва братовчед на скандалната актриса и бивша изгора на Силвио Берлускони - Мишел Бонев. Тя от години живее в Италия. В първите си интервюта за медии тя не пропуска да се похвали, че има актьорски талант като на братовчед си Мамалев.

Преди време стана ясно също, че бабите на тв водещия Къци Вапцаров и синоптика Емо Чолаков са от един край и от един род. Няма спор, че и двамата са известни в тв ефира със забавните си изказвания. Певицата Стефка Берова обича да припомня, че е от рода на Колчо Слепеца и това я прави и наследница на Христо Ботев. Нейният прадядо, увековечен от Иван Вазов в "Под игото", е бил с голям диоптър, като нея. Силното късогледство било характерно за нейния род, който е прочут още с братята Христо и Евлоги Георгиеви и Христо Ботев. Всички те са били първи братовчеди - деца на три сестри. "Гордея се с възрожденския си род", казва днес Берова и признава, че сигурно потеклото й я прави по-добра и човечна.

Реклама
Реклама
Реклама