Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7050370 www.bgdnes.bg

Баща изверг се заканва от затвора: Ще има петима убити!

Таткото на изчезналата 15-годишна Даяна лежи за изнасилване и убийство на баба й

"Този път ще има петима убити в къщата ви!", тази жестока заплаха към семейството си чува Гергина Живкова от варненското село Брестак, споделя тя пред "България Днес". Заканата за очистване на семейството й идва по телефона от бившия й мъж Ангел. Той в момента излежава присъда за брутално изнасилване и убийство на майката на Гергина - Живка.

Реклама

Ангел и Гергина са родители на 15-годишна Даяна Ангелова Светославова, която мистериозно изчезва от автогарата във Варна на 2 септември. Тийнейджърката е открита от полицията и предадена на майката три дни по-късно.

Даяна не е станала жертва на престъпление и не е пострадала. Тя сама се е отделила от майка си и втория й съпруг Георги, с които заедно пристигнала от Гърция във Варна, съобщават от полицията във Варна. Оттам се въздържат от коментар по въпроса къде е била тийнейджърката, докато бе обявена за издирване.

"Не знаех на кой свят съм през тези няколко дни, докато не знаехме с мъжа ми Георги къде е Даяна. Извикаха ме в полицията във Варна и ми предадоха детето миналата сряда. Щастлива съм, че дъщеря ми отново си е вкъщи. Тя е добре. Няма видими следи от насилие. Не я питам къде е била. Не искам да я притискам. Препоръчаха ни рабата с психолог. Когато Даяна сама е готова, ще говорим за случилото се и тогава ще задавам въпроси. Сега се стягаме за началото на учебната година", обяснява майката Гергина. Допълва, че не можела място да си намери, защото се страхувала детето й да не е пострадало от заплахите на баща си - затворника Ангел. "Треперя за цялото си семейството, защото той е безпощаден. Освен Даяна имам още три деца - на 20, 12 и 7 години", обяснява Гергина. Баща на двете по-малки хлапета е мъжът й Георги, който е отгледал като свои и заварените деца на Гергина.

"В началото на август изпратихме нотариус в затвора във Варна. Трябваше ни подписът на Ангел, за да изведем Даяна в Гърция на почивка през лятната ваканция при роднини. Той подписа. На следващия ден ми се обади и се закани, че този път ще има пет убийства в семейството ни. Не знам откъде беше намерил номера ми", разказва Гергина. Силно притеснена за живота на всички в дома си, тя веднага подава сигнал до кмета на селото Живка Иванова, до кварталния полицай и до прокуратурата. Според Гергина властите веднага са взели нужните мерки спрямо затворника Ангел.

"Този човек е безпощаден, от него всичко може да се очаква и заради това се страхувам. Той ни заряза веднага след като Даяна се роди. Не съм го виждала и чувала от много години до деня, в който се обади да заплашва, че ще убие и петима ни", потреперва Гергина. Нейната майка Живка е брутално изнасилена и пребита зверски от Ангел и негов съучастник Ивалин Димов през 2009 г. 50-годишната тогава баба на Даяна издъхва 16 дни след като е нападната в дома си от двамата извратени престъпници. Единият от тях Ц Ивелин, е племенник пострадалата Живка. Жестокото насилие над жената става, докато дъщеря й Гергина е на работа със семейството си в друго село.

Реклама

От събраните по делото доказателства става ясно, че жертвата е нападната посред нощ. Изнасилена е от бившия си зет Ангел и племенника си Ивелин. Престъплението е придружено с жесток побой над жертвата. Жената била влачена из двора на къщата си. Освен сексуалната гавра Живка е понесла и множество удари с тояга, с ритници и ръце. След престъплението перверзниците оставят премазаната Живка да стене на двора и изчезват. Тя е приета в болница със счупени зъби, натрошени 4 ребра от двете страни на гръдния кош, плеврален излив, мозъчно сътресение и още куп травми по тялото. Жената остава десет дни в болница. Седмица след като е изписана, издъхва в дома си.

Осъден е на 19 г.

19 години затвор получава от съда Ангел Атанасов заради изнасилването и жестокия побой над тъщата си Живка. В момента той изтърпява наказанието си в затвора във Варна. Атанасов има и три други присъди. Една от тях е за изнасилване през 2004 г.

Племенникът на жертвата Ц Ивелин, получава 15 години затвор. Той има още една присъда от две години, която се прибавя към наказанието, което съдът му дава заради изнасилването на леля му Живка в село Брестак.

Реклама
Реклама
Реклама