Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7052453 www.bgdnes.bg

100 бона на пейката на "Лудогорец"

Футболист, получаващ близо 100 000 лв. на месец, търка пейката в "Лудогорец" в последно време. Това е полският нападател Якуб Швиерчок.

Футболистът е един от най-скъпоплатените играчи в Разград. Неговата месечна заплата е 50 000 евро, научи "България Днес". Възнаграждение, което не могат да си позволят в нито един друг клуб в Първа лига. За сравнение, голямата звезда на "Левски" Габриел Обертан взима около 20 000 евро на месец.

Реклама

Въпреки това Швиерчок е на път да стане трети избор за нападател на треньора на шампионите Пауло Аутори. В момента титуляр е Клаудиу Кешеру. Румънецът, който получава по 60 000 евро, има 3 гола в Първа лига. Той не е в топформа, но е предпочитан пред поляка. Швиерчок има около 400 игрови минути във всички мачове на "орлите" от началото на сезона. Отбелязал е 4 гола, като всичките са срещу "Крусейдърс" на старта на квалификациите в Шампионската лига. Бил е титуляр в четири двубоя, а не е влизал изобщо в седем.

Очаква се той да бъде изместен освен от Кешеру и от новото попълнение Брандао. Бразилецът подписа последен с "Лудогорец", но очакванията към него са огромни. Освен това той ще е най-скъпоплатеният играч на "орлите". Заплатата, която ще взима, е 65 000 евро.

Именно поради това се очаква Швиерчок, който до последно имаше шанс да е на световното първенство с екипа на Полша, да бъде преотстъпен някъде през зимата.

Проблемите на едно от новите попълнения на "Лудогорец" - Драгош Григоре, се оказаха по-сериозни от очакваното. Опитният румънски играч все още не е попадал в групата за някой от официалните мачове. Бранителят получи травма в първата контрола срещу "Марица", а от клуба така и не обявиха какво е състоянието на Григоре.

Разяснение направи един от бившите му треньори - Йоан Сдробиш. Той разкри, че Григоре има проблеми с петата и трябва да помисли за прекратяване на кариерата си.

"Говоря по два пъти на седмица с Драгош Григоре - обяви Сдробиш. - Говорихме си за кариерата му и му казах, че е време да помисли за прекратяването й. Направи пари в арабския свят, игра в националния отбор. Винаги му казвам да помни как носеше сандали, когато го взех във "Васлуй".

32-годишният бранител има 33 мача за националния тим на Румъния, като в някои от тях е носил капитанската лента.

Реклама
Реклама
Реклама