Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7052615 www.bgdnes.bg

Куче става второкласник

Куче става второкласник!

5-годишната Мон от породата бобтейл влиза в учебните занятия на основно училище "Д-р Петър Берон" в Пловдив.

Първата изява на симпатичната животинка ще е в понеделник, когато ще участва в тържеството за откриването на новата учебна година. Първи клас тя е изкарала в друго училище в региона.

Реклама

"Мон ще се срещне с бъдещите си съученици, с които в бъдеще ще провеждат съвместни литературни четения. Тя също ще влиза в часовете по изобразително изкуство. Вероятно там ролята й ще бъде да позира, а децата да я рисуват", разказа пред "България Днес" Велислава Костадинова, собственичка на пухкавия бобтейл.

Младата дама и кучето й са част от програмата "Месец в помощ на животните и хората, които ги обичат". "Целта е да бъде намалена детската агресия и да се засили приятелството между хора и животни. Сега децата масово си гледат само в таблетите и телефоните и не обръщат внимание на света около себе си. Мон ще ги разсейва и ще ги провокира да й обръщат повече внимание. Тя ще бъде ученик, но и ще помага на децата, както учителите го правят", разясни Костадинова.

Цялото име на четириногата дама е Мадам Фльор де Мон Шмитфийлд Беър, но на галено всички я наричат просто Мон. Любопитно съвпадение е, че абревиатурата на Министерството на образованието и науката също е МОН.

Бобтейлът придоби национална популярност преди две години, когато започна да посещава пловдивската детска онкохематология и да помага на малчугани да преодолеят стреса от лечението си. Целта на каузата бе малките пациенти да се разсеят от лечението и да им се създаде психически комфорт да са по-малко уплашени.

"Мон вече има опит с публичните изяви и с присъствието на много хора около себе си. Затова и тя няма да се притеснява на откриването на учебната година. А и съм сигурна, че децата много ще й се радват и нейната поява ще има положителен ефект", добави гордата й стопанка.

В училище "Д-р Петър Берон" се обучават деца от подготвителна група до 7-и клас. Възпитаниците на училището сформират групи по танци, музика, изобразително изкуство, театрални дейности и различни видове спорт - карате, баскетбол, мини футбол, гребане, плуване и дори хокей на трева.

Реклама
Реклама
Реклама