Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7052707 www.bgdnes.bg

Героят Краев си търси гадже

Хубаво гадже дири футболистът Божидар Краев. Една от новите звезди на националния отбор на България, която вкара два гола в мача със Словения, е съвсем сам и няма момиче до себе си, научи "България Днес".

Божката навърши 21 години това лято, но се слави със своята скромност. Роденият във Враца играч е известен с това, че не обича нощния живот и не излиза по дискотеки. Именно това го отличава от голяма част от съотборниците му. Той винаги предпочита след тренировка да се прибере вкъщи и да се радва на домашния уют.

Реклама

Може би поради тази причина Краев засега е запазил дистанция от златотърсачките. Самият той споделя пред приятели, че не е срещнал голямата си любов.

"Не мога да говоря дали си има приятелка. Това са си негови лични работи, той си знае", казва баща му Бойко Краев, който също е бивш футболист.

Вече повече от година Божидар живее в Дания. В началото престоят му там е много труден, тъй като не знае езика и няма никакви приятели. Поради тази причина татко му и майка му се редуват да ходят при момчето си.

"Бях при него в Дания за 3 месеца. Майка му също ходи - признава Краев-старши. - Синът ми е възпитано и културно момче. Никога няма да се възгордее."

Божидар успя да стане шампион с местния отбор "Мидтиланд" още през първия си сезон в клуба. Халфът със сигурност вече е влязъл в полезрението на датските фенки.

У нас, докато се състезаваше за "Левски", Краев подкара чисто нов джип БМВ Х6. Тогава той имаше връзка с момиче, но тя се оказа краткотрайна. Божката изкара шофьорските курсове преди две години. Първият автомобил му бе обещан лично от татко му, след като нападателят вкара два гола при победа над "Монтана". Бойко Краев разказва, че Божидар е стъпил за пръв път на терена на седем години. Той е израснал на метри от стадиона във Враца.

Реклама

"Всички футболни качества ги е взел от мен. Идваше на стадиона, когато бях треньор. Играеше по цял ден с малки и големи", добавя бащата.

В Дания Божката има договор за цели пет години. Той засега е доволен от престоя си в скандинавската държава и не възнамерява да сменя обстановката. Краев живее в къща, предоставена му от клуба. Той се надява в най-скоро време да се уреди с приятелка, с която да заживее заедно.

Реклама
Реклама
Реклама