Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/7053831 www.bgdnes.bg

Риана показа колекциите си в последния ден от седмицата на модата в Ню Йорк

В последния ден на нюйоркската седмица на модата бяха представени колекциите на певицата Риана и дизайнерите Макс Джейкъбс и Майкъл Корс, предадоха световните агенции.

Риана буквално взриви аудиторията с впечатляваща колекция от бельо и спално облекло, наречена "Диви и готини". Барбадоската шоколадова перла избра за сцена на ревюто си халето на бивша корабостроителница в Бруклин. Декорът бе постмодернистичен, а навсякъде имаше зеленина, от кактуси до хидропонни салати, от огромни зелени сфери до саксии, подредени по етажерки.

Реклама

Дори подиумът бе от изкуствена трева. По него дефилираха манекенки с всякакви цветове на кожата или на косата, някои от тях кльощави, а други закръглени. Два модела бяха дори в доста напреднала бременност и демонстрираха гордо коремчетата си. Хореографията редуваше плавни и чувствени жестове с лудешки танци, пози от йогата и пози от стриптийза, а на моменти имаше и намеци за садо-мазо сцени.

Бельото бе за всякакви вкусове, от ултраженско до мъжко през унисекс. Моделите бяха във всякакви възможни цветове. Открояваха се свръхудобна за носене пижама от бяла коприна, черен корсет, който спираше точно под дръзко разголени гърди, прашки, които почти не скриваха нищо от дамските прелести.

Тридесетгодишната Риана се появи за кратко по време на ревюто, облечена в кафява рокля и приветства почитателите си под бурни овации. Относно колекция си тя беше казала още през май, че иска да накара жените, носещи бельото й, да почувстват, че не са една единствена личност, че могат да са няколко личности едновременно, че могат да бъдат игриви или ласкави, или загадъчни и зловещи като "черни вдовици".

Петдесет и пет годишният Марк Джейкъбс изненада публиката си с необичайно закъснение от 90 минути на ревюто си. Джейкъбс е известен с точността си. Ревюто му трябваше да започне в 18 ч., но започна в 19,30 ч. Дизайнерът обясни това с чакане на изгубил се тоалет. Но фенове на Риана съзряха в закъснението опит да се бойкотира нейното шоу, започнало в същия час. Ревюто на Джейкъбс беше в прочута бивша военна сграда с огромни размери, намираща се в Ъпър ийст сайд в Манхатън.

В колекцията на Джейкъбс на почит бяха цветята, а роклите бяха с дръзки обеми. Много от моделите носеха цветни венци около врата или прикачени към раменете. Дизайнерът отдаде почит и на 80-те и 90-те години на миналия век чрез палта в огромни размери и с широки подплънки, символ на "работещото момиче", което иска да превземе бизнеса. Марк Джейкъбс предпочете пастелни цветове, вместо ярките тонове, които са сега на мода.

Майкъл Корс пък отведе зрителите на ревюто си на брега на морето. Декорът бе издържан в стил Лазурния бряг и бе дело на австралийската интериорна дизайнерка Кристина Зимпел. В него се редуваха сцени от Лазурния бряг, плажна Калифорния, Ямайка и Австралия.

Тоалетите се открояваха с ярки цветове, флорални щампи, доминираха розовото, зеленото или жълтото. Роклите бяха дълги и с висока талия. Моделите бяха много ефирни, косите на манекените бяха покрити с шалове или с шапки раста. Моделите дефилираха със сандали с дебели подметки, под звуците на "Бийч бойс" и Далида.

Реклама
Реклама
Реклама