Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7058038 www.bgdnes.bg

Последен шанс за Черни

Или спираш с издънките, или ставаш резерва! Такова е посланието на шефове и треньори на ЦСКА-София към вратаря Витаутас Черниаускас след грандиозната му издънка в мача с "Черно море". Литовецът стана за смях след като си вкара куриозен автогол при победата на "червените" с 3:1 на "Армията". В средата на първото полувреме защитникът Божидар Чорбаджийски върна спокойно топката към вратаря, но той нескопосано се опита да я изрита и в крайна сметка тя попадна в мрежата му. Следваща издънка почти сигурно ще коства титулярното място на Черниаскас.

Грешката не се оказа фатална за резултата, но за пореден път повдигна въпроса за играта с крака на Черниаскас. Литовецът притежава отличен рефлекс, но редовно греши при върнати към него топки. Проблемът продължава вече повече от една година и въпреки упоритите тренировки Черни така и не може да подобри играта си с крака.

Реклама

Легендата на ЦСКА Георги Велинов защити вратаря.

"Знам колко боли от такава грешка - призна Джони пред "България Днес" - Трудно е човек да се възстанови след подобен удар. Но Черни няма друг избор, освен да се вдигне и да докаже, че това, което се случи срещу "Черно море" е случайност. Горе главата и продължавай напред! Това е което искам да кажа на момчето. Черни е добър вратар, харесвам го. Изобщо целия отбор на ЦСКА в момента излъчва сила и плаши съперниците. Вярвам, че този сезон "армейците" ще спрат хегемонията на "Лудогорец" и ще станат шампион. Има всички предпоставки това да се случи. Осигурена е финансова стабилност, играчите са сплотени, треньорът също се оказа на високо ниво и бързо свикна с футбола в България."

Но мечтата на "червените" няма как да се сбъдне без сигурен вратар.

За мястото на Витаутас Черниаускас със зъби и нокти се бори новото попълнение Данте Стипица, който все още не е записал официален мач за "червените". Хърватинът дойде с очаквания за титуляр, но до момента треньорът Нестор Ел Маестро залага изцяло на Черниаускас. Очаква се литовецът да получи шанс и при гостуването на "Ботев" (Враца), а Стипица да пази в мача за Купата на България срещу "Монтана".

След мача с "Черно море" Черни бе защитен и от Божидар Чорбаджийски, който върна топката към него при автогола. "Нормална ситуация, грешка като грешка - каза защитникът. - Колко пъти съм грешил и аз, и други съотборници?

Нормално, това е спорт. Черниаускас е невероятен професионалист, нямало е нужда да го успокояваме. Може би иначе нямаше как да допуснем гол, след като вкарахме в първата минута. Те натрупаха повече самочувствие с това попадение, но оттам нататък вкарахме два хубави гола, успокоихме се и си взехме мача. Разбира се, че го окуражихме още на терена, когато стана тази ситуация, но не сме го коментирали после в съблекалнята - говорехме си на почивката да вкараме трети гол, за да стане мачът такъв, че да е въпросът само с колко гола ще си тръгне "Черно море"."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама