Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7058080 www.bgdnes.bg

Бившият селекционер Георги Чолов: Интриги пречат на волейболистите

В България гледаме да подлеем вода на другия

Интригите пречат на националния отбор по волейбол, смята бившият селекционер Георги Чолов. В навечерието на световното първенство избухнаха няколко скандала. Владислав Иванов - Лимона разкри подробности от съблекалнята, след като беше изгонен от треньора Пламен Константинов. Легендата Димо Тонев скъса от критики състава и най-вече контузения Боян Йорданов. В момента се появиха информации в знакови медии как има проблеми между разпределителя Георги Сеганов и Валентин Братоев, който е брат на контузения плеймейкър Георги Братоев.
"Това е стара българска черта - да завиждаш на другия - обясни Чолов. - Непрекъснато се делим, вместо да се обединим. Ако бяхме заедно, можеше да сме световни шампиони и да направим нещо голямо на олимпиадата в Пекин. Помните как тогава Данчо Лазаров не допусна Пламен Константинов в тима заради съмнение в употреба на допинг. Всичко това е базирано на една човешка черта, наречена завист. Когато работих в Сърбия, не видях някой волейболист или треньор да плюе по колега. Вероятно тези непрекъснати интриги са заложени в нас. Дори и да няма, се заплитат. Всеки гледа да подлее вода на другия."


България изигра снощи своя четвърти мач от турнира срещу Куба.
"Очакванията от националния отбор са много по-големи от реалните възможности - смята Георги Чолов. - Винаги разчитаме на публиката у дома, но срещу по-силните отбори трябват и умения. Виждам, че волейболистите не се раздават достатъчно в защита. Преди бяхме много силни на блокада. Там се изисква доста повече от показаното до момента. Теодор Тодоров се включи добре срещу Пуерто Рико. Да не говорим за сервиса. Не може да правим по 8-9 грешки на гейм. Ясно е, че иранецът Маруф трябва да бъде затруднен, но толкова много пропуски са самоубийство."
Чолов е убеден, че тепърва ще дойдат мачовете на истината, в които ще се видят нашите истински възможности.
"Нямаме състав за финалната шестица. Гледам другите отбори, които са доста по-стойностни като единици", допълни Чолов.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама