Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7059418 www.bgdnes.bg

Любо Ганев: Не ни е страх от Полша

ожем да бием всеки на световното, ако играем както срещу Куба

"Не ни е страх от Полша! Можем да бием тях, както и всеки друг отбор на световното първенство", обяви волейболната легенда Любо Ганев. Любимецът на феновете беше впечатлен от победата над Куба с 3:0 във Варна. Националите записаха трети успех срещу само една загуба в предварителната група и със сигурност продължават в следващата фаза. Към момента момчетата на Пламен Константинов са трети в класирането. България беше с равен брой точки с Иран и Полша, които снощи се срещнаха.

"Играхме със сърце срещу кубинците - анализира пред "България Днес" Любо Ганев. - Всички момчета се включиха успешно. Учиков направи страхотен мач. Казах му да запомни от коя страна на масата е сядал този ден, с коя ръка е държал вилицата и дали е ял ябълка или нещо подобно, за да може отново да го направи. Имаме шансове дори да сме първи в групата."

Реклама

Днес от 20,00 ч. е последният мач от предварителната фаза срещу Полша.

"Те са световни шампиони, но ако играем добре, на 80-90 % от нашите възможности, сме способни да се справим с всеки - допълни Любо Ганев. - Ако сме зле на игрището, видяхте какво се случи срещу Иран. Важно е да ги затрудним със сервис. Освен това имаме четиримата най-добри блокировачи в света. Притеснение може да има само ако играем слабо."

Любо Ганев потвърди, че Тодор Скримов ще играе срещу Полша. Той получи контузия в двубоя с Иран и пропусна срещата с Пуерто Рико. Посрещачът се завърна за няколко минути на игрището срещу Куба.

Специална премия може да изкара Валентин Братоев, който продължава да е в отлична форма.

"Обещал съм на Вальо, ако направи повече от 4 аса в един мач, да получи от мен бонус, какъвто той си избере", призна Любо Ганев.

Чака ни адска група

Развитието на мачовете от световното първенство най-вероятно ще пратят България в най-адската група за втората фаза от надпреварата.

"Лъвовете" са с най-големи шансове да приключат на второ или трето място в класирането. Това ще прати тима в един поток с победителя от група "C". Почти сигурно това ще бъдат САЩ.

Реклама

Другият тим ще бъде някой от нашите съперници в настоящата група. Евентуално това ще бъдат Полша или Иран. Последният съперник ще бъде четвъртият отбор от група "B". Към момента това се очертава да бъде олимпийският шампион Бразилия или класният състав на Франция.

 

Учиков доволен

Най-резултатният волейболист от мача с Куба Николай Учиков остана доволен от физическото състояние на тима и от играта. Диагоналът записа 17 точки и беше безмилостен при атаките.

"Надявам се да имам и по-хубав мач от този - пожела си Учиков. - Има моменти, в които всичко ни се получава. Върви ни, леко ни е. Бяхме максимално мотивирани. Не сме си казали нищо по-специално от това преди всички останали мачове. Физически стоим доста добре."

Гибона похвали ритъма

Селекционерът на волейболния национален отбор Пламен Константинов похвали ритъма на игра през всичките три гейма срещу Куба.

"Изкарахме ги на един дъх, без да върнем газта - сподели специалистът. - Не го правим често. За мен е хубава индикация, че момчетата са мотивирани и имат желание да излезем в един мач с Полша и да се опитаме да решаваме всичко там. Те са много силен съперник. Мачът няма да има нищо общо от двубоя с Куба. Учиков постепенно набира увереност."

Реклама
Реклама
Реклама