Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7060775 www.bgdnes.bg

РАЗДОР в семейството на Бирмата

Братята Жоро и Митко Станоеви скарани, жените на баща им

Семейството на пернишкия милионер Евлоги Станоев, по-известен като Голямата Бирма, освен от проблеми с властите се раздира и от лични скандали и нападки.

Двамата му синове и наследници Димитър и Георги не си говорят от години, научи "България Днес" от отлично информирани източници. Митко е батко на Жоро, двамата имат близо 15-годишна разлика. Димитър е първородният син на Бирмата от първия му брак, а Жорко - от втория му брак с Лидия Станоева, по-популярна в ъндърграунд средите като Лидка Скалата.

Реклама

Скалата и Бирмата имаха дългогодишен брак, но неотдавна се разведоха, тъй като маститият бизнесмен заживя със значително по-младата от него хубавица от турски произход Фатима Мурад.

"Отношенията на Жорко с татко му охладняха най-вече когато родителите му подадоха документи за развод. Малката Бирма отказваше да приеме, че баща му може да изостави майка му заради млада фуста. Георги спря да говори на родителя си и това продължи близо половин година", разказаха пред вестника запознати с отношенията на Станоеви.

Малката Бирма обаче бързо осъзнал, че не може да се оправя с живота без подкрепата на баща си, и му простил, че е влюбен в друга жена. В средите се говори, че Жорко е свикнал на висок жизнен стандарт и пръскал луди пари за коли и лъскави придобивки. Нещо, което не може да се каже за първородния Димитър. Близо 40-годишният мъж няма нищо общо с характера на малкия си брат. Запознати го определят като изключително скромен, тих и дискретен човек, който не обича да парадира с финансови възможности. Освен че не стъпвал в чалга заведения и не харесвал фолкпевици, Димитър Станоев работел от сутрин до вечер. Част от бизнеса на баща му се управлява от него.

Близки на фамилията коментират, че много отдавна бизнесът на Евлоги Станоев - Голямата Бирма е изцяло легален и най-вероятно шумните специализирани акции няма да приключат с разкриване на нещо нередно. Преди седмица жандармеристи затвориха и обискираха посред бял ден бившия ресторант "Кошарите", който Станоев купи от предишния му собственик Коко Динев и го пребоядиса като "Сръбски ресторант Бест". Именно там спецпрокуратурата извърши действия срещу организирана престъпна група, занимаваща се с незаконно производство на цигари и пране на пари. Акцията стигна дотам, че на разпит бе отведена и бившата съпруга на Станоев - Лидка. Нищо неподозиращата Скала отдъхваше с приятели във Велинград, когато униформени я изведоха от хотела за разпит. Пред разследващите тя обяснила, че вече не живее с бизнесмена и по никакъв начин името й не може да се замесва в криминални казуси.

"Лидка от около 4-5 години няма общо с делата на Станоев, след развода им си гледа кефа, непрекъснато пътува по екскурзии. Бързо си намери по-млади и забавни компании. Не я интересува нито бившият й съпруг, нито се вълнува от младата му спътница Фатима Мурад", разправят осведомени. Нравът на Скалата е една от основните причини Голямата Бирма да намери утеха в красивата Фатима. Според близки на фамилията Лидия Станоева е голям чешит освен бурна купонджийка. Често Голямата Бирма я обвинявал, че именно тя е виновник малкият Жорко да е разглезен, без да се труди и изкарва нито лев. Лидка обаче твърдо била на принципа "веднъж се живее", развързвала кесията щедро и купувала на сина си каквото поиска. Преди да се задоми с фолкпевицата Алисия, Жорко Бирмата имаше сериозна връзка с нейната колежка Преслава. Лидка Скалата моментално се сприятели с гаджето на сина си и по едно време бе неразделна с Преси. Двете пътуваха по света и у нас и се държаха като първи дружки.

"Станоева се раздаваше много за Преслава, купуваше й дрехи и бижута за хиляди левове! Днес ситуацията с Алисия не е по-различна. Лидка я носи на ръце и я обожава. Така е широко скроена душа и обича хората около нея да се чувстват комфортно", коментират наблюдатели.

Алисия има дете от футболиста Валери Божинов и този факт по никакъв начин не се отразява на мама Лидия. Нещо повече, изпълнителката на "Карамел" се е пренесла да живее при Жорко Бирмата заедно със сина си, малкия Валерко. Скалата тайно се надява този път наследникът й да се кротне и задоми сериозно с Алисия, както и двамата да я дарят с внуче. Жорко обаче няма и 30 години и въобще не се замисля за сериозни неща, убедени са негови познати.

"Рано му е за деца, още не се е наживял качествено", бранят го приятели.

Реклама
Реклама
Реклама