Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7061924 www.bgdnes.bg

Във Франция започна подготовката на коледните шоколади

Коледа може и да е далеч, но коледните шоколади вече се приготвят, пише в. "Фигаро".

Френските шоколадови фабрики започнаха производството на шоколадите и шоколадовите изделия за коледните празници, като целта е до края на настоящия месец да бъдат извършени и първите доставки.

Патрик Поарие, директор на френската компания Семоа (Cemoi), която е лидер във Франция в производството на шоколадови изделия, казва, че по Коледа се реализират 44 процента от нейните общи продажби. Ето защо машините на компанията ще работят на пълни обороти до края на октомври, съобщава БТА.

Реклама

След това за шоколадовите фабрики има кратко затишие и през декември те ще започнат да се подготвят за производството на шоколад за Великден.

Представители на шоколадовите компании разказват, че подготовката за коледния или за великденския сезон започва в действителност две години по-рано. През тези две години се проучват вкусовете на клиентите, отчитат се новите тенденции и се разработват нови продукти.

За разлика от големите производители малките занаятчии от отрасъла обаче започват да произвеждат коледния си шоколад в навечерието на празника, тъй като тяхната продукция е "крехка и се запазва само за кратко време".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама