Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7062001 www.bgdnes.bg

Топмоделът Ивайла Бакалова: Дарина Павлова ме направи известна

Продавам имоти в Дубай

Коя е тя

Ивайла Бакалова е българска манекенка и фотомодел. Родена е във Варна, където завършва френска езикова гимназия, а след това маркетинг и реклама в университета. През 2000 г. печели конкурса "Мис Черно море" в курорта Албена, а през 2001 г. става "Мис България - Вселена 2001". Взема участие в "Мис Вселена - 2001" в Пуерто Рико и "Модел на Вселената" в Истанбул - 2001 г. Ивайла има сестра близначка Божидара Бакалова, която се занимава с мода и има собствена модна линия. Бакалова е майка на дъщеря Рая.

- Г-це Бакалова, от 2015 г. сте кръстница на "София фешън уик". Променя ли се столицата ни по отношение на модата според вас?

Реклама

- Много съм щастлива да съм част от това събитие за пореден път. В самото начало на фестивала се подхождаше с неувереност - има ли мода у нас, правят ли се дрехи "от кутюр", изобщо има ли нужда от подобно събитие. Но съм много щастлива, че екипът на "София фешън уик" и тази седмица ще докаже, че има почва за това събитие. Искам да подкрепя и всички български дизайнери, защото пътувам доста в чужбина, живея извън България и виждам, че нашите моделиери са на много високо ниво, имаме талантливи хора. Разликата е просто, че живеем в по-малка държава и нямаме голямо поле за изява. Мисля, че този форум е идеалната платформа един ден да видим наш дизайнер сред най-добрите в света.

- С организаторката Мария Бонева сте от години заедно, вие я подкрепихте и в най-трудния й момент, когато бе залята с киселина.

- Да, с Мария сме повече от 20 години заедно, били сме и в добро, и в лошо заедно и сега е моментът да й кажа едно огромно "благодаря" за това, че умее да прави едновременно много неща, а често остава в сянка. Тя е обединителят на екипа, има енергията и силата да се получат хубави събития, защото, както знаем, в България нищо не е лесно.

- Само преди дни мина конкурсът "Мис Свят" и "Мис Вселена България". Вие също сте били "Мис България". С какви чувства се връщате към този момент?

- С прекрасни чувства се връщам към момента, когато станах "мис". И тази година имах покана от организатора Страхил Гановски, за съжаление пътувам и няма как да присъствам като жури. За мен обаче той, както и Дарина Павлова бяха хората, които дадоха старт за началото на моята кариера и като се върна назад, това е само с позитивизъм. Иначе преди, когато аз се явявах, конкурсите бяха нещо като индустрия, наистина много голямо събитие. Моят конкурс беше в зала 1 на НДК. Знам, че и сегашните конкурси от тази верига са изключително добре направени.

- У нас започнаха отново и риалити шоутата - "ВИП брадър", "Къртицата". Вие участвахте и в двата проекта.

Реклама

- Да, влизайки в "Къртицата", знаех, че не отивам на почивка, а влизам, за да се преборя с някои мои страхове и да направя неща, които никога не бих направила в нормалния живот. Малко или много това бе проверка дали наистина съм толкова силен характер, за какъвто се мисля. Дори и инцидентът, който претърпях обаче, не ме накара да съжалявам, че участвах. Счупих си крака малко преди финала и напуснах състезанието. Гледам с удоволствие тези формати, но вече не бих участвала.

- Участвахте и в клипа на Азис в последната му песен със социална насоченост, защо?

- Винаги заставам зад благотворителни каузи. Смятам обаче, че това не е нещо, което трябва да се разгласява. Правя и други неща за хора в неравностойно положение, за съжаление те са много, но не искам това да се популяризира.

- Научих, че режисьорът Димитър Митовски ви е канил за филма си "Ускорение"?

- Ха-ха-ха, не знам дали мога да бъда актриса, не съм много уверена в това, но има един негов проект, в който смятам, че ще участвам, но не като актриса.

- 17 години по-късно от титлата "Мис" къде живеете днес и как минават дните ви?

- Живея в Дубай, на много бързи обороти. Работя в инвестиционен фонд като консултант на клиенти, желаещи да влагат парите си в недвижима собственост. Имам красив офис и много си обичам работата. Започвам в 9,30-10 часа, като понякога се прибирам в 11-12 вечерта след среща или вечеря. Реших да замина за Дубай по време на кризата 2009 г. при своя приятелка с компания за недвижими имоти. С това се занимавах и в България от 2005 г. Сред причините да замина беше и нуждата ми от спокойствие. Когато си на 19 г., ти се иска да си известен. Но идва момент, в който започва да те дразни, че хората те коментират. Връщам се в София и доста по-рядко в родния си град Варна.

- А тук, в София, започвате деня си на Витоша, видяхме в инстаграма ви?

- Да, започвам деня с 2-3 часа ходене по Витоша. Когато няма планина наблизо, съм във фитнеса. Когато преодолявам трудности, се чувствам жива. Може би съм прекалено борбена. Но така ми започна животът. Аз мисля, че и времената тогава бяха такива. Приятелите ми са същите от 20 години насам. Щастлива съм. Обичам това, което правя, и съм щастлива с това в какво момиче се превръща Рая.

- Има ли мъж до вас?

- За личния си живот не искам да говоря, защото започнеш ли да говориш за нещо, дори хората да ти мислят доброто, малко или много разпръскваш енергията на щастието.

- Написа се, че дъщеря ви не живее при вас, а вие опровергахте в профила си, че това не е, защото бащата на детето ви я е взел при себе си.

- Да, толкова пъти са били изсипвани лъжи за мен и семейството ми... Всеки път си затварям очите, но се прекрачи границата. За хората, които ме познават, е ясно, че отдавна съм излязла от публичния живот на България и нямам никаква необходимост, а и желание да присъствам там. Детето ми расте щастливо и обгрижвано.

В началото животът в Дубай хареса на Рая, но с времето големите разстояния, които трябваше да изминава, за да отиде на училище, започнаха да й тежат. Миналата година сама избра колеж в близост до Лондон. Живее там, на пансион. Вече е на 15 г. и й предстои да се насочи към това, с което иска да се занимава в живота си. Интересува се от мода, иска да стане актриса, мечтае да учи в Америка.

Реклама
Реклама
Реклама