Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7062096 www.bgdnes.bg

Маскирани въоръжени ограбиха Роженския манастир

Неизвестни лица ограбиха тази нощ Роженския манастир „Рождество Богородично“, намиращ се край едноименното село в община Сандански, предаде репортер на БГНЕС.

Засега е известно, че маскирани въоръжени лица са проникнали в обителта и са завързали единствения свещеник, намиращ се в манастира.

Реклама

Според първоначалната информация на БГНЕС крадците са задигнали пари и ценни икони.

Според struma.com обаче грабежът е забулен в абсолютна мистерия. Оказва се, че попът, когото 4-мата нападатели завързали, не е съобщил за откраднати ценни вещи пред полицията, когато по-късно разгледал църквата.

Той разказал,че грабителите взели телефона му и го предупредили да мълчи и да не мърда. Бил завързан и със запушена уста.

Изоставили го така и започнали да копаят дупка в стената с кирки и мотики.

Това, което установил полицейския оглед е дупка в стената под една от иконите. Предполага се, че грабителите са търсили имане, за което се разказват легенди в района.

Говори се ,че в черквата на манастира има закопани злато, жълтици и ценни вещи. Именно това търсили нападателите.

Полицията чака свещеникът да се съвземе, за да провери детайлно липсва ли нещо ценно, което да е пропуснал да съобщи на разследващите. Вероятно затова първоначално било съобщено, че е извършен обир, тъй като свещеникът решил, че 4-имата мъже чукат и къртя ,за да вземат иконите.

В близост до мястото ,където била грабителите била и черковната каса, но пари не липсват.

Реклама

Всичко започнало около 20 часа . Свещеникът прибирал вещи и утвар, с които работил през деня в черквата нахълтали 4-има мъже,облечени в черни дрехи, спуснати качулки, но лицата им се виждали.

Двама от тях съборили попа на земята и го завързали. Около 15-20 минути по-късно си тръгнали. Свещеникът успял да излезе и да потърси помощ.

Две полицейски управления в Петрич и Сандански са вдигнати на крак в търсене на

извършителите. Районът гъмжи от полиция. Правят се проверки по автомобилите по трасето. Преглеждат се и камерите в манастира.

Очаквайте подробности.

Реклама
Реклама
Реклама