Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7063277 www.bgdnes.bg

Георги Христов отказа да пее

Георги Христов отказа да пее на мащабен концерт в зала 1 на НДК.

Снимки: Пламен Кодров

Изпълнителят беше гвоздеят в програмата на Фестивала за поп и рок музика - София. По план трябваше да излезе последен на сцената, да получи награда за цялостно творчество и да изпее хитовото си парче "Черно и бяло".

"Христов стоеше до сцената и му оставаха секунди да излезе и да изпълни песента си. Тогава изведнъж хвърли микрофона и обяви, че няма да пее. Не даде никакви подробности, не каза защо е решил така да постъпи", разказаха пред "България Днес" свидетели на странното поведение на естрадната легенда.

Реклама

Георги Христов излезе на сцената, поклони се на публиката и си тръгна. Песента му "Черно и бяло" звучеше за фон, но той не промълви нито дума. Певецът отказа да коментира какво е провокирало решението му и дали нещо го е обидило или засегнало, но публиката в зала 1 на НДК остана разочарована, че не можа да чуе на живо любимеца си. Някои дори се подразниха, че той през цялото време остана с огромните си слънчеви очила и дори не погледна почитателите си в очите.

Оказа се, че това не е единственият бойкот за вечерта. Музикантите от група P.I.F отказаха да излязат на сцената и на живо да изпеят песента си "Вълшебен шепот", което наложи да бъдат отстранени от музикалната надпревара.

В конкурса за нова българска поп и рок песен се включиха както млади изпълнители, така и доказани имена в родната естрада. Голямата награда отиде при Маргарита Хранова, която изпълни парчето "Вярвах в теб". С представянето си тя вдигна залата на крака, а оценяващото жури я засипа с десетки - максималната оценка. Второто място остана за Етиен Леви и неговата група "Трик", които десетилетия наред продължават да впечатляват с уникалните си танци. Челната тройка беше допълнена от Илия Ангелов.

Най-интересните моменти на концерта дойдоха не от победителите, а от други участници. Първи на сцената излязоха дамите от дует "Мания", които се появиха по... гащи. Зрителите дълго търкаха очи, докато осъзнаят, че певиците са полуголи и задните им части са лъснали, прикрити единствено от черни ресни. Разголването продължи и когато Нели Рангелова представи дуета си с Христо Кидиков. 60-годишната изпълнителка на "Мой стих" демонстрира пищен бюст, който аха да изскочи от свръхтясната й рокля. Огромните гърди щедро бяха изложени на показ, когато Рангелова се поклони пред публиката.

Естрадната изпълнителката вероятно не е имала време да научи текста на дуетната песен, тъй като в ръката си държеше листче, към което поглеждаше, за да се подсеща. В края на концерта тя получи специално отличие по повод 40-ата си годишнина на музикалната сцена.

По традиция събитието се провежда под тематично мото, като за 2018 година то е "СОФИЯ - ритъм и спорт", в синхрон с титлата на София "Европейска столица на спорта за 2018 година". Затова и подкрепа към участниците дадоха вратарят на футболен клуб "Славия" Георги Петков и най-добрият ни плувец Петър Стойчев. "Левскар съм, но специално заради Жоро и "Славия" съм си облякъл бяло сако", пошегува се Етиен Леви.

Фестивалът има и благородна кауза, като целта е да се събират средства за хора със здравословни проблеми. "Песента на публиката" се избира от зрителите и слушателите с есемес на единен дарителски номер 17 777 с текст DMS BUDNI + съответния номер на песен. Гласуването продължава до 24 септември т.г. и дотогава ще се събират средства, които ще бъдат дарени на Центъра за лечение и рехабилитация на хора, пострадали при инциденти, и хора в състояние на будна кома.

Реклама
Реклама
Реклама