Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7063735 www.bgdnes.bg

Запалена е къщата на враг №1 на Ценко Чоков

Огнена вендета в село Галиче

Имотът на Веселин Попов-Лунгара изгаря седмица преди старта на делото срещу екскмета

Изгорен до основи е имотът на Веселин Попов - Лунгара в село Галиче. Мъжът е кръвен враг и основен свидетел в спецсъда по делото срещу екскмета Ценко Чоков, научи "България Днес".

Реклама

По данни на полицията сигнал в Районното управление на Бяла Слатина за лумналия огън е получен в 4,05 часа в понеделник. На място се отзовава екип на пожарната, който успява да потуши за минути огъня, но имотът е почти напълно унищожен.

Разследващите са категорични, че се касае за умишлен палеж, тъй като по време на огледа на останките е установено, че елетричеството в къщата е прекъснато и категорично не може да бъде причина за пожара. Според комшии ток в имота няма повече от 3 години.

"Залят е навесът върху гаража с бензин, след което е запален, после огънят се прехвърля върху къщата и всичко изгаря. За никого не е тайна кой е авторът на палежа. Групата на Ценко Чоков безчинства на воля. В момента бандата наброява седем души", твърди жител от селото, който пожела анонимност от страх да не бъде застигнат от отмъщение.

Това не е първи палеж в собственост на Лунгара. На 20 септември м.г. бе запалена стопанисваната от него дискотека в центъра на селото. Неизвестен и до днес пироман хвърля коктейл "Молотов" в заведението и го опожарява до основи. Тогава потърпевшите са категорични, че палежът е с цел сплашване, тъй като огнената вендета се разиграва часове преди поредното заседание в Специализирания съд срещу групата на Чоков. През май тази година екскметът на Галиче бе осъден на 4,5 години затвор. Признат бе за виновен за отвличане, побой и палеж на кола, но бе оправдан по другите обвинения за лихварство и ръководене на организирана престъпна група. Синът му бе наказан с 4 г. решетки.

Новият палеж в селото става седмица преди старта на процеса срещу Чоков на втора инстанция пред Апелативния спецсъд, разкриват хора от Галиче. Според тях причината за палежа е да бъде предупреден Веселин Попов - Лунгара, който трябва да застане на свидетелската скамейка и да потвърди своите показания срещу Ценко Чоков.

Към днешна дата Лунгара се намира зад решетките, а синът му, носещ неговото име, отдавна живее в столицата. Попов излежава присъда от 7,5 години за отвличането и издевателството над Цветомир и Маргарита Христови в края на 2012 година.

"Биеше ни и подстригваше на почивки. Излезе по малка нужда и ние тръгнахме да бягаме. Видяхме как ни чупи джипа. Той ни върна вътре и каза - "Ще ви бия, докато гарван побелее". Това му бяха приказките. И всичко това, че не съм искал да го закарам, отказал съм му услуга", спомня си потърпевшият Цветомир. Съпругата му Маргарита допълва: "Подстригваше ми косата, спираше и я хвърляше на масата, пак я подстригваше, докато не я подстрига цялата. Държа ни пет часа", разкриват пред съда пострадалите.

Лунгара е осъден и за закана за живота на съпругата на Ценко Чоков - Цветелина Нилова.

Реклама
Реклама
Реклама