Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7063754 www.bgdnes.bg

Азис не си плаща и осигуровките

Освен към НАП певецът натрупа и други дългове

Певецът с прекъснати здравни права

Дългове за няколко хиляди лева е натрупал певецът Азис към Националния осигурителен институт.

Проверка на "България Днес" показа, че изпълнителят е с прекъснати здравноосигурителни права. Още от 2014 години Азис е спестявал дължими към държавата вноски. Осигуровки липсват за почти цялата 2017 година, а за настоящата се е отчел само за четири месеца.

Реклама

Справка в регистрите показва, че декларираният доход на певеца е 1500 лева на месец. Това означава, че общата сума, с които трябва да се отчете ако иска да получи добра пенсия и да си върне здравните права е над 13 хиляди лева.

Това е поредният проблем с държавните органи за ромския славей. Като се прибави и хорското неодобрение, с което се сблъска покрай най-новата си песен с Цветана Манева, за Азис 2018-а година се очертава като тройно критична.

Одисеята му с Националната агенция по приходите също продължава от години.

Само преди дни, по информация на "24 часа" звездата е осъмнал със запорирани от съдебен изпълнител банкови сметки и дебитни карти. Азис се е простил и с хонорара си, който е получил като водещ на "ВИП брадър" по искане на приходната агенция.

Войната на Азис и държавната институция започна през 2009 г. Данъчните правят ревизия и откриват, че славеят не се е регистрирал по ДДС, въпреки че бил длъжен да го направи заради доходи от независима икономическа дейност в размер над прага от 50 000 лева. В ревизионния акт от 2011 г. данъчните начисляват задължения от 581 000 лева, като с лихвата сумата набъбва на 800 000 лева. За да си вземе парите, държавата обяви за продан огромен апартамент, собственост на певеца. Впоследствие той бе продаден за 260 хил. лева. Въпросният апартамент се обитаваше от дъщерята на Азис и майката й.

"Не смятам, че е честно това, което се случва. Не съм съгласна с тази офанзива точно срещу нас. Декларирали сме всички доходи, имало е счетоводна къща, която е изчислявала данъците на Васко. Когато течеше проверката срещу естрадни изпълнители, се чувствах спокойна, защото знаех, че на нас всичко ни е точно. В един момент се оказва, че е имало още данъци. Институциите изчакаха да минат три години и тогава казаха публично какво се случва. Защо не ни информираха още първата година, за да оправим нещата", ядосва се жената до певица – Гала, след като официално се прости с имота.

Самият Васил не коментира случващото се около него. Заради проблемите с данъчните преди години той дори обмисляше да напусне страната. Тогава Азис направи намеци, че ще се премести в Турция. Впоследствие се отказа и остана в България. Наскоро представи и най-новата си песен "Позна ли ме". Тя също навлече главоболия на певеца.

Реклама

Вълна от негативни коментари за участието на актрисата Цветана Манева в клипа разстроиха дълбоко изпълнителя.

"Вярвах, че ще има реакция от страна на хора, които не слушат този жанр, но чак това, което се случи и излезе извън всякаква представа за човешко отношение, не съм си и представял. Това, че съм циганин, застанал до иконата на българското кино, е причината за целия взрив", коментира Азис в интервю за светско списание.

Въпреки всичките проблеми около себе си певецът непрекъснато приема нови предизвикателства и сам загатва, че скоро може да се снима във филм.

Реклама
Реклама
Реклама