Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7063768 www.bgdnes.bg

Отец Гелеменов: Прокълнат път убива бременни

Трима свещеници ще махнат прокобата, захар няма да свърши работа 

Доли ТАЧЕВА

Бременни жени гинат на прокълнат път!

Само за няколко дни две жени, очакващи деца, загубиха живота си на отсечката между Бяла Слатина и врачанското село Попица.

"Над пътя тегне тежка прокоба, която трябва да бъде премахната. Това може да се случи, ако се съберат на едно място трима свещеници и направят просторен водосвет. С техните думи ще се изчисти проклятието, като задължително трябва да се отслужи и панихида за починалите, споменавайки имената им. И нещо важно - прокобата няма да падне с ръсенето на захар, както някои хора се опитват да го направят", коментира пред "България Днес" отец Гелеменов.

Реклама

Духовникът препоръча на всеки, който ще пътува по злополучното трасе, да мине преди това през църква и да запали свещ, за да се спаси от гибел.

Млада двойка загуби живота си между Бяла Слатина и Попица във вторник. 19-годишните младежи се удрят в дърво и загиват на място. Те очаквали първото си дете. В злополучния ден двамата се връщали от Попица, откъдето е момичето. Преди години именно там пламнала любовта им. Не след дълго младежът я открадва и двамата заживяват на семейни начела в съседното село Бъркачево. Във фаталния следобед съсед на бъдещите родители шофира зад тях. Щом вижда как колата им излиза от пътя, човекът веднага вика помощ. За жалост, дошлите на място лекари констатират само смъртта на двамата влюбени и тяхното неродено дете.

В медийното пространство се завъртя новината, че в колата е имало още трима пътници и взрив на газова бутилка. Проверка на "България Днес" установи, че нито е имало взрив, нито други пътници.

"Да, газовата бутилка изхвърча в нивата и започна да се върти. Но взрив не е имало. Обезопасиха всичко, преди да стане белята. В колата бяха само двама души", коментира пред вестника очевидец, който орал земята си по това време.

Само ден преди трагичния инцидент на същото място пътят взе още две жертви. Отново бременна жена, и то с близнаци, и нейното 2-годишно дете. Джигит без книжка се удари в дърво и опита да обвини починалата си приятелка за инцидента.

Реклама
Реклама
Реклама