Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7065242 www.bgdnes.bg

Актриса от "Откраднат живот" рисува неспирно

Живея чрез изкуството. То ми е необходимо, за да съм това, което съм. Така обяснява работата и призванието си актрисата и художник Диана Димитрова. Шармантната красавица, която спечели симпатиите на широката публика след превъплъщението си в образа на д-р Зорница Огнянова от популярния сериал "Откраднат живот", подготвя поредна самостоятелна изложба.

Докато на малкия екран, приковала погледа на хиляди, д-р Огнянова драматично преживява сътресенията в любовта и живота, Диана се е затворила в ателието. На границата между сън и реалност, както тя сама определя състоянията си пред канавата, актрисата рисува във всеки един свободен момент. 12 часа снимки, 12 часа рисуване, почти никакъв сън е цената, която плаща.

Реклама

Буди се пред камерата, заспива пред платното или обратното. Но образите и цветните петна са винаги в съзнанието й и когато не могат вече да стоят там, грабва четката. За вдъхновението казва, че идва с работата, която е силен мотиватор.

Хипноза или транс, през които надаваме вой, смиряваме се, преоткриваме се, определя рисуването творецът зад характера на лекарката. Не случайно и предстоящата изложба е обединена под заглавието "Прераждане".

"Дали да гръмна миналото? Утрешният ден, изгрева, кошера в главата ми, неизказаните думи. Всичко това е "Прераждане", казва Диана. Картините, които ще видим през ноември, представляват абстрактни женски портрети, аморфни силуети и експресивни цветове, които ни потапят в интимния свят на художника. Диана е категорична, че човек трябва да бъде мнителен, да търси, да преоткрива нещата зад картината, която не е снимка.

Петата изложба на Диана Димитрова, която, преди да завърши НАТФИЗ, е учила и в Националната художествена академия, ще бъде в "Арт център 12" в София. Междувременно всички зрители продължават да се радват на образа й в шестия сезон на "Откраднат живот". Диана споделя, че се чувства добре в кожата на своя екранен образ, усеща го и го уплътнява, но разликата между него и нея е огромна.

Диана играе още в "Дъвка за балончета" и "Дяволско гърло". Участва в сериал на канала History Channel - "Спартак", както и в холивудската продукция "Death race 4" с Дани Глоувър и Дани Трехо.

Реклама
Реклама
Реклама