Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7066234 www.bgdnes.bg

Атанас Курдов: "Лудогорец" няма шанс срещу "Байер"

Кой е той?

Атанас Курдов е юноша на "Левски", но след това е трансфериран в "Байер" (Леверкузен), където прекарва 4 години. В началото на 2011 година нападателят подписва договор с "Лудогорец" (Разград), но изкарва там едва 2 месеца. Курдов сподели пред "България Днес" очакванията си за днешния сблъсък между "Лудогорец" и "Байер" от Лига Европа.

- Наско, "Байер" е на последно място в Бундеслигата. Това ли е шансът на "Лудогорец"?

Реклама

- Много пъти през годините "Байер" започваше сезона криво. Така беше, дори когато аз играх там. В началото винаги е трудно, но после се оправят нещата. Очаквам да се получи оспорван мач. Смятам, че все пак на "Лудогорец" ще бъде трудно. Абсолютно фаворит в групата е тимът от Леверкузен. Немският отбор си е класа.

- Имаш ли симпатии към "Байер"?

- Разбира се, аз имам прекрасни спомени от престоя си в Леверкузен. Изкарах 4 години, имам доста приятели, които сега играят по Бундеслигата.

- Този клуб игра финал в Шампионската лига, но напоследък не постига големи успехи в Европа. Защо?

- Прави ми впечатление, че в последните години "Байер" разчита на изключително много турци и не знам защо е така. Това е някаква политика, която аз не одобрявам. Немски клуб, а има в отбора поне 6-7 турци. Все едно в турския национален отбор да видиш толкова германци, това не е възможно. Преди 10 години, когато аз бях там, тези неща ги нямаше.

- Кое е силното оръжие на немския клуб?

- Най-вече дисциплинираната игра. В момента нямат кой знае колко класни футболисти, но със сигурност превъзхождат "Лудогорец" по отношение на физиката. Германските клубове наблягат много на тичането.

Реклама

- Домакинският фактор предимство ли е за "Лудогорец"?

- Не мисля, че "Байер" ще се уплаши точно от разградската публика. При положение че всеки мач играят пред поне 30 хиляди души.

- Участието на "Лудогорец" в Европа дава ли повече шансове на "Левски" и ЦСКА за титлата?

- В момента разликата в точките е малка. В момента "Лудогорец" изцяло се е фокусирал върху участието си в Лига Европа. Сигурен съм, че съвсем скоро ще отпаднат и тогава ще вдигнат оборотите в Първа лига. Пожелавам от сърце на "Левски" да стане шампион, но реално шансовете са твърде малки. Ще им бъде много трудно, просто нямат класата.

- Защо напусна "Локомотив" (Сф)?

- Политиката, която изповядват там, не ми хареса. Отношението на собственика Иван Василев към футболистите не е нормално. Не ме устройваше там. Той даваше интервюта как ме е изгонил. Това, което говори, са пълни глупости. И от "Герена", и от "Локо" сам станах и си тръгнах. Сега тренирам сам, нямам излишни килограми, искам да играя още.

Реклама
Реклама
Реклама