Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7066240 www.bgdnes.bg

Божинов готов за бой по ЦСКА

"Аз съм левскар. Искам да победим ЦСКА. Дали ще успея да им вкарам гол или не, е Божа работа!". Това заяви пред "България Днес" новата звезда на "Ботев" (Вр) Валери Божинов. Още повече че преди време той носеше синята фланелка на любимия си български отбор.

Валери ще излезе срещу ЦСКА тази събота от 20 часа. "Ботев" ще бъде домакин, но на стадиона в съседния град Монтана, който отговаря на необходимите изисквания и има осветление.

Реклама

Макар и играл за колоси като "Ювентус", "Манчестър Сити" и "Спортинг" (Лисабон), Божинов е изключителен професионалист и не показва никакви претенции и звездомания, тренира сериозно и не шикалкави, макар наставник на тима да е вторият му баща Сашо Ангелов, видя екип на "България Днес" на стадиона във Враца. Самият треньор също се хвали с новия нападател на тима и признава, че няма абсолютно никакви проблеми и Валери чинно изпълнява всички изисквания.

"Само онзи ден заради тази "звезда" се наложи да отложа тренировката с един час, че имаше да получава награда в София - усмихва се Ангелов с чувство за хумор. - Иначе се радвам, че прие предложението, не само защото е ценен в мачовете, но и помага на по-младите със съвети, с опит, които е натрупал в големите европейски отбори. Така и те израстват."

Феновете също са се върнали на стадиона и дори на тренировка ходят по няколко десетки, коментират, радват се, снимат се с Божинов. Деца са привлечени към футбола и искат да подражават на известния нападател. Голямата мъка на привържениците е, че отборът все още не може да играе мачовете си в своя дом.

"Валери Божинов е класен играч и ще ни помогне много. Дано остане и след Нова година. Няма да изпаднем този сезон. Сега момчетата ще се хвърлят здраво срещу ЦСКА", прогнозира най-верният фен на отбора Красимир Кръстев. "Жалко, че не играем на нашия стадион. Ако мачът беше тук, със сигурност щеше да се напълни. Никога няма да забравя, когато бихме "Левски" с 6:3 като гости през 1985 година. През сезон 1966/67 бихме всички софийски отбори, а ЦСКА с 4:0".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама