Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7066296 www.bgdnes.bg

Христо Димитров, шефът на ансамбъл "Българе": Чакаме Валери на наш спектакъл

Валери Божинов и съотборниците му от "Ботев" станаха свидетели на 130-ия врачански есенен панаир. Той се проведе точно пред стадиона във Враца, а гвоздеят в програмата беше представление на националния фолклорен ансамбъл "Българе". Ето какво сподели за "България Днес" създателят и ръководител на ансамбъла Христо Димитров:

- Г-н Димитров, как намирате обстановката във Враца по време на панаира?

- Враца е мой любим град. Неведнъж съм казвал, че за мен това е културният център на Северозападна България. Не го казвам, за да правя четки на Враца, не ми е необходимо. Идваме много често тук, защото публиката е страхотна. Винаги се разбираме с местната власт. Кметът Калин Каменов е уникален.

Реклама

- Откога планирахте участието си на врачанския панаир?

- Още в началото на лятото имахме покана и знаехме, че ще участваме. Разбрахме се да направим един специален спектакъл, който да пресъздава откриването на врачанския панаир преди 130 години. Този спектакъл ще бъде изигран само веднъж и повече не.

- Колко души участват в представлението?

- Около 30-40 момчета и момичета. Освен това имаме и технически екип. Сцената не позволява да са повече. Не бройката хора прави спектакъла силен, а това, което ще се случи на сцената.

- Очаквате ли Валери Божинов на спектакъла?

- Ако той е гледал спектакъла, със сигурност много му е харесал. Не само на него, а на целия отбор на "Ботев" (Враца). Няма българин, който да не изпита гордост от това нещо. А и Божинов със сигурност не е виждал подобно нещо досега.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама