Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7066700 www.bgdnes.bg

"Лудогорец" скочи на Аутори

Сбъркана тактика провали "Лудогорец" при домакинската загуба с 2:3 от "Байер" (Леверкузен). Това обявиха самите футболисти на тима от Разград, като по този начин хвърлиха стрели по своя старши треньор Пауло Аутори.

"Лудогорец" поведе с 2:0 още до 31-ата минута в своя първи мач от група "А" на турнира Лига Европа. Вкараха Клаудиу Кешеру от фаул и Марселиньо след страхотна бърза атака. След това "орлите" странно защо се прибраха дълбоко в своята половина и тотално отстъпиха инициативата на германския си опонент. С два гола на Хавертц (38, 68) и едно попадение на Исак Телин (64) "Байер" стигна до успеха.

Реклама

Един от лидерите на "Лудогорец" Марселиньо призна, че отборът не е подходил добре, след като натрупа добра преднина през първата част.

"Имахме две ситуации преди почивката, вкарахме два гола. Но после не си подавахме добре, 4-5 паса не можехме да си дадем. Не задържахме добре топката, много бъркахме. Затова се получи този резултат. Не направихме това, което най-добре можем - да играем с топката", изрази огорчението си бразилецът.

"Съперникът ни пресираше много добре. Ако бяхме се представили по-добре тактически, можеше и да вземем нещо от мача. Имаме още пет двубоя. Срещу най-добрите в групата вкарахме два гола. Стана лошо след тези голове, но вдигаме главите. Все пак остават още срещи и имаме всички шансове да се класираме напред", категоричен е Марселиньо. В следващия кръг "Лудогорец" гостува на "Цюрих". Швейцарският тим започна с победа, като удари с 1:0 АЕК в Кипър.

"Отборът на "Цюрих" победи, така че ние трябва да отидем и задължително да вземем мача срещу този съперник, за да имаме шансове да продължим. Много важен двубой е този в другия кръг, много сериозен съперник", обобщи 34-годишният футболист.

В същото време треньорът на "Лудогорец" Пауло Аутори призна класата на "Байер" и поздрави съперника.

"Започнахме добре, но противникът беше по-добър, нямаме съмнение в това. Играеше се на много високо ниво и интензитет, затова се получи тази загуба. Тази загуба ще бъде добър урок за нас. Трябва да знаем, че един мач не продължава 25-30 минути", коментира Аутори.

Реклама

"Техният отбор започна мача по много добър начин, играха отлично. Още от самото начало "Байер" се конкурираше добре и задържа това ниво до края. Те ни поставиха под преса, а ние допуснахме грешки в пасовете", продължи с анализа си бразилският специалист.

"Както вчера казахме, всички немски отбори са много конкурентни. Знаем какво е нивото, което се играе в България, и какво е нивото в Германия. Искам да поздравя всичките ни футболисти, както и противника. "Байер е един много по-различен отбор от "Цюрих" и АЕК (Ларнака). Ще продължим да се борим за успехи в следващите мачове", завърши Пауло Аутори.

Реклама
Реклама
Реклама